Podijeli

Upravni odbor Hrvatskog generalskog zbora donio je na svojoj sjednici održanoj 15. siječnja 2019. godine odluku da se uputi javnosti Otvoreno pismo vezano uz propuste u dokumentarnoj emisiji Hrvatske radiotelevizije TV kalendar od 10. siječnja 2019. godine…

Poštovani,

Hrvatski generalski zbor upozorava na rad i stanje na Hrvatskoj radioteleviziji koja u zadnje vrijeme teme vezane uz Domovinski rat i stvaranje Hrvatske države prešućuje ili iskrivljuje činjenice, prikazujući sve što simbolizira na spomenute teme kao negativno, sumnjivo, potkupljivo, kriminalno.

Nosioci takvih aktivnosti neodoljivo podsjećaju na prijašnje aktere koji su svoje aktivnosti provodili putem KOS-ovih tajnih operacija „Slog“ i „Opera“ izvještavajući i vodeći emisije u smjeru propagande o svim negativnostima Hrvatske države i o dobrom životu za vrijeme Jugoslavije, blagostanju, punoj zaposlenosti itd.

Hrvatski generalski zbor u takvoj propagandi vidi i prepoznaje elemente specijalnog rata protiv Republike Hrvatske, pogotovo kada se sugerira mladim ljudima kako je bolje i pametnije da se isele iz Hrvatske prikazujući blagostanje u zemljama useljavanja.

Posebno želimo istaknuti posljednji primjer vezan uz dokumentarni program i emisiju TV Kalendar od 10.01.2019. godine koji je bio kulminacija takve propagande. Naime, na 100-tu godišnjicu rođenja prvog stožernog generala Hrvatske vojske, ratnog načelnika HV u Domovinskom obrambenom ratu Janka Bobetka u navedenom TV kalendaru nije bio ni spomenut, ali su zato za velikim zanimanjem napravili prilog o Milovanu Đilasu posvetivši mu gotovo ¼ emisije.

Ovim putem želimo posebno naglasiti kako namjera HGZ nije uređivati bilo koji medij u Hrvatskoj pa tako ni HRT ali je isto tako sukladno svom statutu HGZ dužan upozoriti javnost i nosioce vlasti na negativne pojave koje imaju za cilj slabljenje i rušenje Hrvatske države.

Upravni odbor Hrvatskog generalskog zbora


Podijeli

50 KOMENTARI

  1. Bedaci istina je jedina casni u ratu a nečasni uhljebi u miru ni riječi o ničemu nebitnom i bitnom običan fikus nikad se nisu oglasili ni za jedan problem svojih vojnika nakon rata gledali su samo uhljebiti svu živu i buduće živu rodbinu čast nekoliko izuzetaka

  2. To vam je hvala što niste išli 13.10.2018 u Vukovar izuzev časnih pojedinaca, gosp. Sačić i još možda netko. Glavno je da ste postali temeljni stupovi Blentovićevog hdz-a koji je napustio tudjmanovsku doktrinu iako se u nju busaju. A domoljublje ste pretvorili u koristoljublje.

  3. Koji generali 90% YU oficirčića , oni su svoje dobili ,sad stoje po strani i čekaju kao i do sada kojoj će strani prić . Sve to triba posranom granom potrat , generalski zbor bi triba bit u službi onih koji su ih do generala doveli to nije niti jedan premijer ni vlada ma ko bija trenutno na vlasti!

  4. VI STE GOMILA IMPOTENTNIH LIKOVA, BEZ MUDA I SAMOSTALNOSTI U SVOM RADU. RAVNATE SE ISKLJUCIVO PREMA VLADAJUCOJ STRUKTURI, BEZ OBZIRA SA KOJEG POLITIČKOG SPEKTRA DOLAZILA, I KAKO IDEOLOSKI BILA OPREDIJELJENA. U VAMA NENA NITI MRVE ODLUČNOSTI I DOMOLJUBLJA, ČISTI KLIJENTELIZAM.

  5. Nastavlja se zatiranje slavne Hrvatske povjesti, kako u školama tako i na tzv, H. R. T. V,eu, prokletstvo nije skinuto sa Hrvatskog naroda, IZDALI SU NAŠE SNOVE JUDINI SINOVI, SUVO ZLATO BACIŠE U BLATO…….

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dvanaest − dvanaest =