Podijeli

Dalekovod je proteklo tromjesečje završio s neto gubitkom od 11,8 milijuna kuna, što je povećanje gubitka u odnosu na isto razdoblje lani za 6,5 milijuna kuna, pri čemu su prihodi pali, pokazuje financijsko izvješće te građevinske kompanij…

Ukupni poslovni prihodi Dalekovoda iznosili su u prvom tromjesečju ove godine 205,8 milijuna kuna, što je 8 posto manje nego godinu dana prije.

“To je posljedica smanjenja operativnih aktivnosti u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kako na inozemnim, tako i na domaćem tržištu”, navodi se u izvješću.

Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su iznosili 198,06 milijuna kuna i smanjeni su za 6,9 posto na godišnjoj razini.

Ukupni poslovni rashodi Dalekovoda u prvom su tromjesečju iznosili 215,3 milijuna kuna i smanjeni su za 2,2 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

U izvješću se navodi kako je Dalekovod i u 2018., kao i u prethodnim godinama, nastavio s ispunjavanjem svih obveza koje su proizašle iz financijskog restrukturiranja.

“Tako je u 2018. vjerovnicima otplaćeno 29 milijuna kuna te je kumulativno u razdoblju od 2014. do 2018. godine Dalekovod vjerovnicima isplatio 350,3 milijuna kuna, čime nastavlja jačati povjerenje te graditi čvrste odnose sa partnerima”, ističe se u izvješću.

Grupa Dalekovod ostvarila je u prvom tromjesečju ukupne poslovne prihode od 253 milijuna kuna, što je 11 posto manje nego u istom razdoblju lani.

Neto gubitak Grupe iznosio je 21,9 milijuna kuna, dok je u istom lanjskom razdoblju bio 5,85 milijuna kuna.H

G.S.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dva + dvadeset =