Podijeli

Sutkinja Općinskog građanskog suda u Zagrebu Martina Ivanković presudila je da Srpsko narodno vijeće, izdavač tjednika Novosti i portala portalnovosti.com, Andrijani Kovačić, supruzi bivšeg HTV’ova novinara Siniše Kovačića, isplati odštetu od 30 tisuća kuna.

Osim tog iznosa, SNV-u je naloženo da Andrijani Kovačić nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 11.330,00 kuna, a sve sa zakonskim zateznim kamatama, objavio je portal Direktno.

Nepravomoćna presuda uslijedila je nakon postupka kojeg je Andrijana Kovačić pokrenula zbog teksta novinara Igora Lasića, objavljenog u Novostima, pod naslovom ‘Tako to čine štetočine’ opremljenog fotografijom tužiteljice “čime su teško i trajno povrijeđeni njeno dostojanstvo, čast i ugled jer se u tim tekstovima, uz koje je objavljena njena fotografija, objavljene informacije s kolima tužiteljica nema nikakve veze niti se s njom mogu dovesti u vezu, a objavljene informacije sadrže vrijeđanje, klevetanje, sramoćenje i omalovažavanje a i sam naslov je negativnog konteksta”.

Andrijana Kovačić je zbog pojave njezine fotografije s tim tekstom trpjela i dalje trpi znatne duševne boli vezane uz niz neugodnosti u osobnom i poslovnom životu jer se zbog objave svoje fotografije morala opravdavati u cijelom nizu situacija, trpjeti ismijavanje i podrugivanje osoba iz svoje okoline.

Kovačić je u tužbi navela kako je nakon objave fotografija imala i niz zdravstvenih tegoba, kako se povukla u sebe, distancirala od obitelji i prijatelja te poslovnih partnera.

Iako je Andrijana Kovačić od SNV-a tražila objavu isprike i uklanjanje predmetne fotografije s internetskog portala, SNV i Novosti to nisu učinili te je gospođa Kovačić podigla tužbu kojom je od tuženika potraživala naknadu neimovinske štete u iznosu od 30 tisuća kuna.

Novosti su tužbu odbile, smatrajući je neutemeljenom, a tužbu zastarjelom.

Isticali su kako se radi o javnoj fotografiji snimljenoj na javnom mjestu i kako je tužiteljičin suprug Siniša Kovačić javna osoba te ako joj smeta objavljivanje fotografija njezinog supruga snimljenih na javnom mjestu – treba se suzdržati od pojavljivanja uz njega.

Nedavno je i novinarka Mirjana Hrga dobila nepravomoćnu presudu protiv izdavača tjednika Novosti, prema kojoj joj SNV mora isplatiti 40.000 kuna zbog uvreda u tekstu “Suicid iz zasjede”.

A.K.


Podijeli

9 KOMENTARI

  1. Treba to četničko smeče zatvoriti a sve djelatnike protijerati.sudili ih njihovi pa su simbolićno ih kaznili i tako će mo to mi platiti koliko milion dobivaju za propagandu protiv Hrvatske,oni koji su toliko zloćina i toliko su razorili Hrvatsku da im ni BOG nemože oprostiti

  2. Triba tužiti državu šta dopušta novine koje “doslovno” velicaju velokosrpstvo i yu. Novine koje nikad i nijednom rječju nisu napisale neutralan stav o hr.vojsci a kamoli pozitivan. Kod tih novina vlada isključivo mišljenje-ako nemože velika srbija onda bar yu. Stravično je šta se tamo o hr.vojniku i narodu može pronaći.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

petnaest − 7 =