“PREŠUĆENA VIJEST” Upao oko ponoći poznanicima u dvorište naoružan “Kalašnjikovim”, ispalio rafal u zrak, pa im zaprijetio: “Vratit ću se i sve vas pobiti”

Policija mu je u pretresu pronašla automatsku pušku, pet spremnika te više komada streljiva...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Policija mu je u pretresu pronašla automatsku pušku, pet spremnika te više komada streljiva…

Nakon ispitivanja u karlovačkom Općinskom državnom odvjetništvu, sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu odredio je istražni zatvor za 34-godišnjeg muškarca.

Terete ga da je počinio kaznena djela prijetnje te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 34-godišnjak 11. ožujka 2021. oko 23.50 sati došao u dvorište obiteljske kuće oštećenih hrvatskih državljana u Krnjaku i u nakani da ih ustraši, jednom oštećeniku rekao da će ga ubiti iz puške, a nakon što je u dvorište došao drugi oštećenik, uputio mu prijetnju da će i njega ubiti, držeći pritom automatsku pušku u ruci – kažu u tužiteljstvu.

– Nakon izrečenih prijetnji, osumnjičenik je, osnovano se sumnja, iz automatske puške ispalio metak u zrak, a potom i rafalno, te uputio prijetnju da će se vratiti i sve ih ubiti, što je sve kod oštećenika izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti za vlastite živote, kao i živote članova njihovih obitelji – dodaje se u priopćenju.

Policija mu je u pretresu pronašla automatsku pušku, pet spremnika te više komada streljiva. Istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Foto /facebook

Općina Krnjak nalazi se u središnjem području Karlovačke županije pri čemu je središte Općine, naselje Krnjak, udaljeno oko 18 km od  županijskog centra, naselja Karlovac. Općina Krnjak graniči s drugim jedinicama lokalne samouprave unutar Karlovačke županije i to sa: Općinom Barilović na zapadnoj strani, Gradom Slunjom na južnoj strani, Općinom Vojnić na istočnom rubu te Gradom Karlovcom na sjevernoj granici.

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četiri × 4 =