Preminuo je Danijel Rehak, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora

TUŽNA VIJEST ...

Danijel Rehak na Danu logoraša srpskih koncentracijskih logora
Podijeli

Rehak je prije više od mjesec dana operiran nakon što su se ukazali problemi sa srcem i pao je u komu. Od tada traje borba liječnika za njegov život…

Prije Domovinskog rata Rehak je radio kao profesor tjelesnog odgoja, a u Domovinski rat uključio se početkom srpnja, kad je preuzeo Sekretarijat za narodnu obranu Vukovara. I pad grada dočekao je u Vukovaru te je završio u srbijanskim logorima, u kojima je proveo devet mjeseci. Na razne načine bio je aktivan u braniteljskim krugovima te postao prepoznatljiva osoba ne samo u Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji, nego i u Hrvatskoj.

“Vukovar je moj rodni grad, grad moje mladosti i grad za koji me vežu duboki osjećaji”.

Jedan je od inicijatora izgradnje Spomen-doma Ovčara, a njegova udruga sudjelovala je u izradi stripa ‘Krik s Ovčare’.

Ispred udruge podigao je više kaznenih prijava protiv osoba koje se sumnjiče za ratne zločine, a aktivno su sudjelovali i u drugim raznim projektima koji su govorili o Domovinskom ratu i braniteljima. Prošle godine, na Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti, ukazana mu je čast i da govori na tvrđavi u Kninu.

Svojedobno je bio aktivan i u sportu gdje je više godina obnašao dužnost predsjednika HNK Radnički. S mirnom reintegracijom obnašao je i dužnost gradskog vijećnika Vukovara.

D.K.

VEZANE VIJESTI

OŠTRO PRIOPĆENJE HDLSKL: 24. godine nakon VRO Oluja, logoraši i obitelji logoraša srpskih koncentracijskih logora poručuju : “Mi vas kruhom, a vi nas kamenom”.Pitamo se bi li ploča bila razbijena da je dvojezična?

 


Podijeli