Premijer Plenković: Naravno da sam iskoristio ovu prigodu da Svetoga Oca pozovem u Hrvatsku…

Posjet Vatikanu Hrvatski premijer Andrej Plenković stigao je u subotu prije podne u audijenciju kod pape Franje sa suprugom i djecom te s izaslanstvom.

Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Autor-Hina

Govoreći o posjetu Vatikanu, premijer je rekao mu je čast da je doputovao u posjet Svetoj Stolici, a susret s papom Franjom ocijenio je “jednim od najreferentnijih trenutaka u poslu bilo kojeg predsjednika vlade u smislu međunarodnih aktivnosti”

Hrvatski premijer Andrej Plenković stigao je u subotu prije podne u audijenciju kod pape Franje sa suprugom i djecom te s izaslanstvom.

Osim s Papom, on će razgovarati i s Pietrom Parolinom, vatikanskim državnim tajnikom, a posjetit će i Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima.

Plenković je u petak doputovao u posjet Vatikanu, a po dolasku sastao se s predstavnicima Hrvata u Italiji u hrvatskom veleposlanstvu u Rimu, te se neformalno susreo i s talijanskim premijerom Paolom Gentilonijem.

Govoreći o posjetu Vatikanu, premijer je rekao mu je čast da je doputovao u posjet Svetoj Stolici, a susret s papom Franjom ocijenio je “jednim od najreferentnijih trenutaka u poslu bilo kojeg predsjednika vlade u smislu međunarodnih aktivnosti”.

Premijer Andrej Plenović kazao je u subotu kako je iskoristio svoj susret s papom Franjom da ga pozove u posjet Hrvatskoj, jer bi to puno značilo hrvatskom narodu, i rekao je kako je njegov dojam da će tog posjeta biti te da bi volio da on bude i u kontekstu kanonizacije kardinala Alojzija Stepinca.

»Naravno da sam iskoristio ovu prigodu da Svetoga Oca pozovem u Hrvatsku. To bi puno značilo hrvatskom narodu, svima koji ga cijene, koji očekuju njegov posjet. Moj je dojam da će se to dogoditi, na njemu je da odabere trenutak koji bi bio najprimjereniji za takav posjet«, rekao je premijer u izjavi za hrvatske novinare u Vatikanu.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

6 KOMENTARI

 1. iskoristio si prigodu da se samo reklamiras jer si svjestan da su ti kao politicaru u Hrvatskoj dani odbrojani a i mi smo svjesni da cim vodis obitelj u posjet Papi ne ides kao predstavnik i premijer jedne drzave nego u privatni posjet Svetom Ocu
  providno od jednog nevjernika

Comments are closed.