Podijeli

Premijer Andrej Plenković istaknuo je da ne misli da bi Damir Krstičević zbog ovog trebao dati ostavku, ali da poštuje njegovu odluku…

“Ne vidim razlog gdje bih mogao povezati odgovornost Krstičevića s padom aviona, ali razumio sam da ga je ova situacija osobno pogodila. Cijenim ga kao čovjeka i prijatelja i prihvaćam ostavku. Neću predlagati novog ministra, već će jedan od državnih tajnika voditi ministarstvo do kraja mandata. Krstičević je moj prijatelj i on je uvijek u tom timu”, rekao je premijer i kazao kako Krstičević sada “odlazi na pauzu”.

Rekao je da razumije ministra Krstičevića i da poštuje njegovu odluku.

“To ne znači da je zastao sa svojim trenutačnim i političkim angažmanom. Mogu razumjeti da je ovo bilo vrlo emotivno za njega. On je takav…”, rekao je Plenković.

O Milanoviću i Okučanima

Osvrnuo se i na današnje izjave Zorana Milanovića, koji je insinuirao kako je premijer Plenković huškao branitelje u šatoru na njegova oca.

“On nastavlja iznositi laži. Ja sam njegova oca sreo jedan put slučajno u centru grada i on se meni došao javiti. Nikada nisam spominjao njegova oca. On je imao potrebu spominjati moju majku usred kampanje u kojoj je odmah poražen. On je već toliko laži iznio da to postaje njegova konstanta i na to sam mislio kad sam spominjao tvrdu kohabitaciju. Današnje me izjave ne iznenađuju. Moja je majka ugledna liječnica, a on se našao nju komentirati. To je razlika u karakteru, normalnosti, kućnom odgoju i samom tkivu svakog čovjeka i političara”, rekao je.

Premijer je ponovio i kako je SDP-ova vlada odobrila legalizaciju HOS-ova grba.

“Milanović je ničim izazvan rekao kako ploču s imenima onih koji su izgubili život za Hrvatsku treba baciti. Ja to nikada ne bih mogao izgovoriti i to je ta vrlo važna razlika između nas. Nećete nikada imati dileme što ja mislim o zločinačkom ustaškom režimu i više sam puta rekao da ga treba osuditi. Zamislite kakve bi efekte imala zabrana”, poručio je premijer, donosi dnevnik.hr

T.H.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 − 1 =