Podijeli

Prekršajni sud u Varaždinu objavio je nepravomoćnu presudu kojom je proglasio krivim bivšega varaždinskog župana Predraga Štromara kao odgovornu osobu i Varaždinsku županiju kao pravnu osobu zbog sklapanja ugovora o prijevozu učenika osnovnih škola bez provedenog postupka javne nabave, stoji u priopćenju koje je u srijedu stiglo iz ureda varaždinskog župana Radimira Čačića.

Tko je Predrag Štromar-VIŠE OVDJE

Bivši varaždinski župan, a sada potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, mora platiti šest tisuća kuna kazne jer je 1. travnja 2015. sklopio ugovor kojim je prijevoz učenika osnovnih škola s Autobusnog prijevoza Varaždin d.d. u stečaju prenesen na tvrtku Autobusni prijevoz Varaždin d.o.o. bez provođenja postupka javne nabave.

Varaždinska županija kao pravna osoba mora platiti 24.000 kuna kazne. O jučerašnjoj presudi varaždinskoga Prekršajnog suda danas je priopćenjem za javnost izvijestio župan Radimir Čačić.

U priopćenju stoji i da je nepravilnost utvrdila Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave i poništila takav prijenos pa su Varaždinska županija i Predrag Štromar okrivljeni za prekršaj.

Potpredsjednik Vlade Štromar o svemu bi se trebao očitovati u četvrtak ujutro, za kada je sazvao konferenciju za novinare na Autobusnom kolodvoru u Varaždinu s početkom u devet sati.H

Zanimljivo je napomenuti da je Štromar 2007. odlikovan od tadašnjeg Predsjednika RH Stjepana Mesića odličjem Reda Danice Hrvatske s likom Blaža Lorkovića za osobite zasluge u gospodarstvu za uspješno provođenje projekta javno-privatnog partnerstva kod izgradnje škola…

Tko je Predrag Štromar-VIŠE OVDJE

I.V.


Podijeli

5 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × četiri =