Predstavljena knjiga fra Marija Knezovića o evangelizaciji u digitalnome dobu

Prisutni su doznali u kakvom medijskom okruženju živimo te kako u tom ozračju govoriti o istini i navještaju Radosne vijesti...

PREDSTAVLJENA KNJIGA „EVANGELIZACIJA U DIGITALNOM DOBU – CRKVA, MEDIJI I ODNOSI S JAVNOŠĆU“
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Knjiga „Evangelizacija u digitalnom dobu – Crkva, mediji i odnosi s javnošću“ autora dr. fra Marija Knezovića predstavljena je u ponedjeljak 2. prosinca u Posušju te u utorak 3. prosinca u Širokome Brijegu…

Prisutni su doznali u kakvom medijskom okruženju živimo te kako u tom ozračju govoriti o istini i navještaju Radosne vijesti.

Sudionici programa bili su: Darko Pavičić, kolumnist večernjega lista i suradnik Laudato TV, Sanja Pehar, glavna urednica Radiopostaje Mir Međugorje, Dragan Soldo, novinar i urednik na Radiopostaji Mir Međugorje i autor dr. fra Mario Knezović. Pjevali su klapa „Grga“ iz Posušja i Frama s Kočerina. Organizatori predstavljanja bili su Ogranci Matice hrvatske iz Posušja i Širokoga Brijega, izvještava župa Sv. Petra i Pavla Kočerin.

Knjiga obrađuje i analizira ulogu komunikacijskih kanala u djelovanju Katoličke Crkve u Bosni i Hercegovini u medijima. Po prvi put je istražena medijska prisutnost župa u javnosti, te aktivnosti pastoralnih djelatnika i institucija Crkve na medijskom polju. Bosna i Hercegovina ovom knjigom postaje prva zemlja na svijetu koja je na ovakav način obradila odnos medija, osobito digitalnih, i Katoličke Crkve u jednoj zemlji.

Knjiga ima četiri poglavlja: Kršćanstvo i Katolička crkva u BiH, Evangelizacija, Odnosi s javnošću i mediji, Rezultati istraživanja. Donosi i pastoralne smjernice za sudjelovanje Crkve u svijetu medija.

Nakladnik knjige je Sveučilište u Mostaru, a recenzenti knjige prof. dr. sc. Jerko Valković, prof. dr. sc. Zoran Tomić, prof. dr. sc. Igor Kanižaj i prof. dr. sc. Iko Skoko. Tiskana je u tiskari „Suton“ sa Širokoga Brijega, a osim na predstavljanjima moći će se kupiti i u knjižarama diljem BiH, donosi IKA.

L.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dvanaest − 9 =