PREDSJEDNIK SRBIJE VUČIĆ “JE SUDJELOVAO U AGRESIJI NA HRVATSKU i BiH”-ŠTO ČEKA DORH?…(VIDEO)

S toga je potrebito, dobro razmotriti sudjelovanje srpskog predsjednika Aleksandra Vučića u agresiji na Hrvatsku te pomno ispitati, što je bila njegova primarna zadaća i zbog čega je naoružan šetao po Hrvatskoj, što je razvidno jasnim dokumentom vremena iz gore ponuđenog videa...

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić- ratnom zločincu osuđenom na doživotni zatvor postavlja ploču sa natpisom bulevar ratka mladića
Podijeli

Hrvatska naivno očekuje ispriku Srbije za agresiju na Hrvatsku od samog vinovnika agresije…

Kad jedan agresorski vojnik koji je cijelo vrijeme bio uz četničkog vojvodu i ratnog huškača Vojislava Šešelja,postane premijerom Srbije i nakon odrađenog mandata postane i predsjednikom iste te zemlje koja je, kako lijepo stoji napisano u Deklaraciji o obrambenom Domovinskom ratu izvršila oružanu agresiju na Republiku Hrvatsku, tada je nezamislivo da u Neovisnoj državi Hrvatskoj koja je članica NATO, EU, hrvatsko pravosuđe na osnovu dokaza kojih je nebrojeno, protiv istog koji je nosio pušku u ruci na teritoriju BiH a u hrvatskoj držao kontinuirane RATNOHUŠKAČKE GOVORE, ne podigne optužnicu za oružanu pobunu i ratno huškaštvo srpskog agresora, koji je u agresiji na nenaoružani hrvatski narod izvršio stravična razaranja epskih razmjera i užasavajuće pokolje, ubojstva, likvidacije, posebice civilnog stanovništva, samo zato što su bili Hrvati. Hrvati koji se nisu uklapali u projekt stvaranja velikosrpske ideje SANU, koje je trebalo pokoriti, poubijati, razrušiti im sve što je mirisalo na Hrvatsku i u konačnici u svom ubilačkom pohodu zacrtati tzv. granice velike srbije– Karlovac, Karlobag Virovitica o kojoj današnji srpski predsjednik napućenih usana grlato urliče u Glini.VIDEO.

Sada bi odriješito i sa punim pravom trebala zagalamiti Hrvatska država i od istog tog Vučića i zemlje kojoj je on predsjednik zatraži ratnu odštetu za sve zlo, rušenje, palež i stravična ubojstva što su on i njegovi jataci uradili po Hrvatskoj.

Vučić je sa oružjem u ruci bio dijelom agresorske srpske vojske-VIDEO

U cijeloj toj bestijalnoj i svirepoj ubilačkoj srbijanskoj agresiji na Hrvate sudjelovao je glavom i bradom, današnji predsjednik srbije Aleksandar Vučić, koji je i na kraju kada je njegova velikosrpska ideja bila potučena od hrvatskih oružanih snaga, urlikao u Glini o svom velikom snu o istoj toj velikoj srbiji.VIDEO

Isti je sa svojim idolom, četničkim vojvodom Šešeljem, lijepo i jasno vidljivo snimljen kako u rukama ima automatsko naoružanje namijenjeno za ubijanje Hrvata, što je samo po sebi sasvim dovoljan dokaz da isti podliježe pod hrvatske,BiH, zakone ali i međunarodne zakone o ratu i sudjelovanju u agresiji na jedan narod. No međutim, hrvatsko pravosuđe se nije usudilo spočitati Vučiću sudjelovanje I RATNOHUŠKAČKE GOVORE u agresiji na Hrvatsko narod, što samo po sebi govori da tu mnogo toga ne štima.Zašto?

Vleadimir Šeks:Pa što će nama jedan četnik (misleći na Vučića) nešto propisivati?

Naime, isti taj Vučić koji je sa puškom u ruci sudjelovao u agresiji na BiH a ratnim huškačkim govorima na Hrvatsku, sad se stavlja u ulogu suca i onoga koje putem svog satelita Milorada Pupovca, čija su rođena braća također sudjelovali u oružanoj agresiji protiv Hrvatske, želi pošto poto sudjelovati u izradi novoga zakona o hrvatskim braniteljima, pa su se Vučić i Pupovac odmah digli na zadnje noge na izjavu Vladimira Šeksa te munjevito reagirali na isti zakon riječima, “da će se ovim zakonom proizvesti sukobi”, zato što se kako navodi Pupovac, “elementi ratne retorike” uvode u zakon i to ne može ostati bez obnavljanja te vrste retorike, lukavo je, očito ohrabren potporom iz Beograda izjavio Pupovac za HRT.

Vuk dlaku mijenja ali ćud nikako! Vučić o zakonu o hrvatskim braniteljima.VIDEO

– Ministar hrvatskih braniteljaTomo Medved, na pitanje novinara je odgovorio da je novi zakon o hrvatskim braniteljima baziran izričito na Deklaraciji o Domovinskom ratu koja je donešena 2000. godine.,TE DA SMO SAMOSTALNA I SUVERENA DRŽAVA OBRANJENA U Domovinskom ratu i kao takva sama donosi svoje zakone bez uplitanja bilo kog sa strane, što je obeshrabrilo novinarsku “elitu” koja je na precizan odgovor ministra ostala bez pitanja.VIDEO

Poslušajte kako je sve provokacije Pupovca i Vučića prokomentirao Doc. dr. sc. Ante Nazor – ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata.

Komentar Ante Nazora u potpunosti se slaže sa gore napisanim tekstom o Aleksnadru Vučiću i agresiji na Hrvatsku. Napominje kako je u obrani Hrvatske sudjelovalo oko 9000 (devet tisuća!) hrvatskih branitelja srpske nacionalnosti. Ante Nazor nadalje vrlo precizno nabraja sve o oagresiji na Hrvatsku, odakle je krenula, (napomena- agresija na Hrvatsku nije samo krenula iz Srbije i Crne gore već i sa teritorija BiH odakle su JNA i srpske paravojne postrojbe napadale cijelu Hrvatsku) tko je sproveo, te nadalje napominje da bi se Aleksandra Vučića trebalo priupitati- što je radio na teritoriju BiH -šetajući po srpskim položajima s puškom u ruci, zajedno sa Četnikom Šešeljom. Obzirom da se jako dobro zna da je srpska agresija na Hrvatsku krenula i iz BiH ZNAKOVITO JE TO DA UPRAVO Vučić sa Četnikom Šešeljom obilazi srpske položaje i zajedno sa Šešeljem daje potporu i diže moral srpskom agresoru.

Aleksandar Vučić sa automatskim naoružanjem u ruci-Pažljivo pogledati VIDEO

Evo i video dokaza srbijanskog predsjednika iznad Sarajeva. Usred agresije na taj grad , gdje Vučić nije na svježi zrak i izlet dolazio na brda iznad Sarajeva, već sa jasnim ciljevima. S poluautomatskom puškom u ruci, kako se posve jasno vidi na gore priloženoj snimci.

U isto vrijeme, na grad su svakodnevno padale stotine granata, ubijana su djeca i nevini civili, a grad nije imao vode, struje, hrane niti bilo čega drugog osim srpskog terora,urbicida i neviđenih ratnih zločina.

S toga je potrebito, dobro razmotriti sudjelovanje srpskog predsjednika Aleksandra Vučića u agresiji na Hrvatsku i BiH te pomno ispitati, što je bila njegova primarna zadaća i zbog čega je to današnji predsjednik Srbije naoružan šetao ponajprije po BiH a potom držao ratnohuškačke govore po Hrvatskoj, što je razvidno jasnim dokumentom vremena iz gore ponuđenog videa.

Nadalje, smatram vrlo važnim, a što je veliki uteg oko vrata svim hrvatskim braniteljima i Hrvatskoj napomenuti, “ZAKON O REGIONALNOJ JURISDIKCIJI” kojega je Srbija preuzela te samim tim postala “MINI HAG”, a ministrica vanjskih poslova Pejčinovič Burić isti u emisiji HRT nazvala hibridnim.VIDEO Bio to hibridni zakon ili ne Vučić ga se neće odreći tek tako.

Udruge hrvatskih branitelja “ne vode brigu” o bitnim problemima

Zanimljivo je da veliki broj udruga hrvatskih branitelja, taj isti zakon o jurisdikciji “ne zanima”, jer upravo po tom zakonu je svaki hrvatski branitelj potencijalna žrtva koja se može, kad to Srbija poželi uhititi i osuditi po srpskim zakonima te unatoč tom što nisi ništa loše u obrani Hrvatske uradio, samo si postao politička lovina, kojoj u konačnici nema spasa, za što je eklatantan primjer uhićenja hrvatskog branitelja Veljka Marića...S tog se nameće niz daljnjih pitanja; Postoje li trenutno ikakve inicijative udruga po pitanju ovog zakona? Što po ovom pitanju rade tzv. krovne udruge hrvatskih branitelja? Što su po ovom pitanju do sad uradile ili rade li išta hrvatske institucije? Što će uraditi DORH vezano za dokaze o Vučićevom šetanju sa oružjem u ruci po okupiranoj BiH i žestokim ratnohuškačkim govorima u Hrvatskoj ispred pripadnika srpskog agresora, podižući srpskom agresoru moral, kao što je to radio i četnik Šešelj i svojedobno u jeku rata na Baniji, donedavni dožupan sisačko-moslavačke županije Boro Rkman? I nikom ništa! Takvo nešto može se jedino vidjeti u Hrvatskoj i nigdje više na cijelom svijetu.

Zastoj i ništa više

Jedino što je poznato je to da se od Srbije tražilo da se taj zakon ukine te da će joj se priječiti ulazak u EU dok ne ispuni poglavlje 23, i 24, za koje Srbija neće nikada moći stvoriti uvjete da se isti zakoni ispoštivaju, te će zakon o jurisdikciji još dugo biti velika prijetnja nevinim hrvatskim braniteljima koji su samo branili Hrvatsku od agresorske vojno nadmoćne srbije.

Zakon o univerzalnoj jurisdikciji sporna je točka u hrvatsko-srpskim odnosima već 14 godina, otkako ga je Srbija proglasila 2003. godine. Hrvatski politički vrh od prošle godine smatra da se takvim zakonom Srbija na neki način proglasila “mini Haagom”, uspostavivši pravo da sude bilo kome. Na optužnicama srbijanskog pravosuđa po tom zakonu je tako, na 12 godina zatvora (bez dokaza) osuđen je u Srbiji za “ratne zločine” Veljko Marić, koji je tek prije dvije godine vraćen na služenje kazne u Hrvatsku.

Milanović: Srbija mora povući zakon o univerzalnoj jurisdikciji

Svojedobno je bivši premijer RH Milanović za Glas Slavonije nakon sastanka delegacije Narodne koalicije s predsjednikom Republičke koordinacije udruga iz Domovinskog rata “Dr. Franjo Tuđman” Đurom Dečakom rekao, da će, ako Srbija ne povuče zakon o univerzalnoj jurisdikciji, Hrvatska biti prisiljena donijeti sličan zakon za područje bivše Jugoslavije od 1991.

– Srbija će morati povući zakon o univerzalnoj jurisdikciji prema kojemu sudi hrvatskim braniteljima, ili će natjerati Hrvatsku da donese sličan zakon za područje bivše Jugoslavije od 1991. i da se, recimo, bavi zločinima na Kosovu, pa nitko neće moći izići iz Srbije – izjavio je Milanović.

Razlog sastanku bila je situacija s “neobičnim hibridnim zakonom” prema kojem Srbija sudi hrvatskim braniteljima za kaznena djela navodno počinjena na području čitave biše Jugoslavije, što čini ozbiljan problem koji ćemo morati rješavati, rekao je tada Milanović, te dodao: “Nije mi jasno zašto ni jedan predstavnik Republikle Hrvatske, konkretno ministar vanjskih poslova, nije bio nazočan na otvaranju poglavlja 23 (pravosuđe i temeljna prava), ne da blokira, nego da upozori da će to poglavlje u jednom trenutku morati biti blokirano, odnosno da ga srbijanske vlasti neće moći zatvoriti ako se ne dogovorimo o rješavanju toga problema” rekao je Milanović 17. kolovoza, 2016.

Sabor kao krčma za svađe i prepucavanja

O ovom gorućem i opasnom zakonu u Hrvatskom Saboru se ne može čuti niti riječi, do prepucavanja i jeftinih skupljanja političkih bodova na nebitnim stvarima te raznim kokošarenjima, a sve u svrhu samopromocija pojedinih saborskih zastupnika bez konkretnih učinaka za što ih je izabrao isprevarani hrvatski narod.

Plenković: Zakon o univerzalnoj jurisdikciji rješavat ćemo bilateralno

Pitanje srbijanskog zakona o univerzalnoj jurisdikciji Hrvatska će rješavati kroz bilateralne razgovore i čvrsto štititi hrvatske branitelje, koji ne smiju biti u podređenom položajul. Izjavio je to hrvatski premijer Andrej Plenković odgovarajući na novinarsko pitanje da taj zakon Srbija još nije promijenila iako je prošlo gotovo godinu dana od kada je Srbija otvorila pregovore u poglavlju 23 Pravosuđe i temeljna prava, kaže Plenković za HRT. 

To je problem koji je uvijek na dnevnom redu, koji je predmet bilateralnih razgovora i koji će biti predmet bilateralnih razgovora. Mi inzistiramo na njegovu rješenju, a proces pregovora o poglavlju 23 trajat će godinama.

Prema tome, imamo vremena i prostora, metodologije i načina da riješimo to pitanje, rekao je Plenković odgovarajući na novinarsko pitanje da taj zakon Srbija još nije promijenila iako je prošlo gotovo godinu dana od kada je Srbija otvorila pregovore u poglavlju 23 Pravosuđe i temeljna prava.

Za otvaranje poglavlje 23 Hrvatska neko vrijeme nije davala suglasnost tražeći jamstva da Srbija neće zloupotrebljavati svoj zakon o univerzalnoj jurisdikciji za suđenja za ratne zločine, osiguranje prava hrvatske manjine u Srbiji i punu suradnju s Haškim sudom, kazao je Plenković.

Možda premijer Plenković “još nije svjestan” od kog je tražio jamstva da Srbija neće zloupotrijebiti zakon o univerzalnoj jurisdikciji? Zna li premijer nešto više?

To jamstvo o kojem Plenković govori bi trebali dati upravo oni koji su sudjelovali u agresiji na hrvatsku, a jedan od njih je devedesetih gorljivo zagovarao veliku srbiju svojim RATNOHUŠKAČKIM GOVORIMA, svoju potporu dao”Balkanskom krvniku” netom osuđenom u Hagu ratnom zločincu na doživotni zatvor Ratku Mladiću javno davao žestoku potporu lijepeći ploču s natpisom”Bulevar Ratka Mladića” u Srbiji…FOTO

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić postavlja ploču osuđenom na doživotni zatvor -ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Iz sveg ovog se samo može zaključiti da hrvatski političari kao i velik broj braniteljskih udruga dosta naivno troše vrijeme na nebitno (ili još nisu shvatili s kim imaju posla?) umjesto da vrše jak pritisak na Srbiju, pa i preko međunarodnih institucija, jer Vučić i njemu slični zasigurno nikada neće odustati od tog da štiti sve one koje on,SPC i svi srbi nazivaju “osloboditeljima” koji su se u brutalnoj agresiji na Hrvatsku, kako srbi u zabludi vole reći “borili za otadžbinu”, među kojima je bio i sam Vučić koji je do samog kraja zazivao veliku srbiju ratnohuškačkim urlikanjima kao oni u onoj jeftinoj srbijanskoj seriji “selo gori a baba se češlja”.

M.M.

 


Podijeli