Predsjednik Školskog sindikata ‘Preporod’ Željko Stipić: Honorara za priručnike ne bi se posramili Tomić i Rudanica zajedno za svoje mega-hitove

Izgubljenost veze sa stvarnošću onih koji su odobravali astronomske isplate...Famoznih 76 ruku u Saboru i amnestija od odgovornosti...

Podijeli

Predsjednik Školskog sindikata ‘Preporod’ Željko Stipić komentirao je iznose isplaćene pojedincima u sklopu pripreme eksperimentalnog programa Škola za život, a koje smo ovaj tjedan objavili. Usporedio ih je s redovnim primanjima u prosvjeti – smatra kako se radi o iznosima uvredljivima za sve one koji od svoje ‘prosvjetarske crkavice pokušavaju životariti’. Ističe i kako je ministrica Divjak odlučila podršku učitelja i ravnatelja pridobiti metodom ‘mrkve i batine’,piše,srednja.hr.

Željko Stipić | Screenshot: N1

Željko Stipić, predsjednik Školskog sindikata ‘Preporod’, u razgovoru za naš portal komentirao je iznose koji su isplaćeni pojedincima u sklopu rada na pripremi programa Škola za život. Pritom se u prvom redu osvrnuo na veliku razliku između cijene učiteljskog rada u razredu i isplaćenih iznosa za Školu za život o kojima smo tijekom ovoga tjedna pisali.donosi srednja.hr

– Diskrepanca između cijene učiteljskog ili nastavničkog rada u razredu i iznosa isplaćenih za različite poslove i usluge vezane uz Školu za život, uvredljiva je za one koji od svoje prosvjetarske crkavice pokušavaju životariti, a duboko  kompromitirajuća za sve one koji su na bilo koji način sudjelovali u donošenju odluka o isplati astronomskih honorara, naknada ili nečeg sličnog, kaže Stipić i dodaje kako je za očekivati da će neki okrenuti pilu naopako i cijelu stvar prokomentirati na način da nije problem u previsokim isplatama, nego u preniskim plaćama u školama.

‘S pravom će se postaviti i pitanje kako to da za nekoga novca ima a za nekoga nema?’

Vuk Vuković o Školi za život: Javni novac je javna stvar i imamo pravo znati kako se troši.

Ističe kako svi koji rade u školama, kao i svi oni koji rade bilo koju vrstu posla vezanog uz obrazovanje, pripadaju istoj ‘branši’.

– Precjenjivanje bilo čijeg rada, izazvat će opravdani gnjev onih čiji je rad desetljećima sramotno podcijenjen. S pravom će se postaviti i pitanje kako to da za nekoga novca ima a za nekoga nema?  Objašnjenja kako se tu ipak radi o bjelosvjetskom iliti europskom novcu ne piju vodu jer se novac, ma odakle stigao, uvijek može primjerenije i pravičnije potrošiti. Nakon što su u javnost isplivali iznosi isplaćenih naknada, jasno je da su pojedinci Školu za život shvatili i kao projekt od kojeg se može ne samo prosvjetarski životariti, nego i  sasvim solidno živjeti, smatra Stipić.

Dotiče se i netransparentnosti Ministarstva.

– Netransparentnost i kretanje po rubu ili čak onkraj zakona, nešto je što politički projekt, zvan HNS , prati od samoga početka. Uostalom, valja nam se prisjetiti svih HNS-ovih  majstorija u zaobilaženju i kršenju propisa unatrag skoro dva desetljeća, te bi pravo čudo bilo da se danas , kada su se haeneseovci domogli Svetica, drugačije ponašaju ti, Tenžera bi rekao, Guliveri riječi i Liliputanci djela, kaže Stipić.

Pridobivanje podrške metodom ‘mrkve i batine’

Obrazovni Agrokor na HNS-ov način

Smatra kako je ministrica Divjak, u situaciji bez nekog stvarnog utjecaja na ravnatelje, učitelje i nastavnike, s upitnom podrškom starijeg koalicijskog partnera te suočena s ‘iz aviona vidljivim upravljačkim dualizmom’, odlučila podršku učitelja i ravnatelja pridobiti metodom ‘mrkve i batine’.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here