Predsjednik RH Milanović će u u sklopu obilježavanja 25. obljetnice VRO “Oluja” u Kninu odlikovati devet ratnih zapovjednika

Pratite Braniteljski portal zbog istinitosti ovih vrlo važnih informacija...

Podijeli

“Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović u Kninu će u sklopu obilježavanja 25. obljetnice VRO “Oluja”, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja odlikovati 9 ratnih vojnih zapovjednika te promaknuti 6 aktivnih časnika”…

“Odlikovat će Đuru Dečaka, Miljenka Crnjca, Marijana Marekovića, Luku Đanka, Nojka Marinovića, Vinka Vrbanca, Rahima Ademija, Damira Krstičevića i Antu Kotromanovića. Također, uručit će i promaknuća šestorici aktivnih časnika Hrvatske vojske”.

Odlikovanja će predsjednik dodijeliti 4. kolovoza na kninskoj Tvrđavi na širem platou ili na samom ulazu na tvrđavu, a dan kasnije, na Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja održat će govor na “glavnome kninskom Trgu Ante Starčevića”, potvrđeno je iz Ureda predsjednika.

U Kninu će na Dan pobjede govoriti predsjednik Vlade Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, prdsjednik RH Zoran Milanović te general pukovnik Ante Gotovina.

Sva događanja biti će održana uz pridržavanje epidemioloških mjera preporučenih od strane HZJZ zbog koronavirusa, koje je predvidjela komisija HZJZ koja je nedavno boravila u Kninu te obišla teren…

Milanović će tako, doznaje se  4. kolovoza, u 20 sati na širem platou na kninskoj Tvrđavi prirediti prijem za ratne zapovjednike u VRA “Oluji” i tom prilikom Redom Petra Krešimira odlikovati devet ratnih zapovjednika koji još nisu odlikovani.

Dio programa proslave koji je još u izradi…

Na Dan pobjede, domovinske zahvalnosti, i Dan hrvatskih branitelja 5. kolovoza, glavni dio programa održat će se navodno u “središtu Knina na Trgu”, s kojega će uzvanici dizanje hrvatske zastave na Tvrđavi te čitanje imena poginulih u “Oluji” pratiti putem videozida.

Sam program obilježavanja uključuje sviranje budnica centrom grada, misu za poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje, prelet aviona iznad Knina, polaganje vijenca u spomen na poginule u Domovinskom ratu i VRO “Oluja” te govore uzvanika, a navečer će na Tvrđavi biti održan i svečani koncert, bez publike, koji će prenositi televizija.

S obzirom na epidemiološke mjere, pazit će se na broj uzvanika i socijalnu distancu.

Obzirom da je program proslave u Kninu još u izradi, na vrijeme će mo Vas izvijestiti o svemu.

Napomena; “Hina je u javnost pustila tekst o proslavi u Kninu na način koji je neprimjeren za Hrvatsku izvještajnu agenciju, uz nekoliko , još nedefiniranih sastavnica proslave.  Naime, General Ante Gaotovina je bio zapovjednik u VRO Oluja, i nije pripadnik niti predstavnik ni jedne Udruge hrvatskih branitelja, kako to piše Hina u svom današnjem tekstu koji je pustila u javnost i teksta koji “obmanjuje javnost”. Nadalje, Hina sa sigurnošću želi nametnuti tezu, da je program za proslavu 25 obljetnice Oluje u Kninu već gotov, ali stvari stoje posve drugačije”. Naime, program se još dorađuje i svakim danom se gleda da ni jedan detalj ne bude izostavljen te da proslava prođe u pobjedničkom štihu , kako i priliči 25 obljetnici veličanstvene VRO Oluja-pobjedničke Hrvatske vojske.

Pratite Braniteljski portal zbog istinitosti ovih vrlo važnih informacija.

T.H.


Podijeli