Predsjednik HVIDR-e RH Đakić za Braniteljski portal: Pupovac je žestoko naštetio ugledu RH , povrijedio Ustav i za to MORA odgovarati!

i-lustracija
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Slijedom priopćenja koje je danas u petak uputila HVIDR-a RH , nazvali smo predsjednika HVIDR-e Josipa Đakića… Na upit Braniteljskog portala o predsjedniku SDSS-a Miloradu Pupovcu i njegovoj skandaloznoj i osuđujućoj izjavi-Đakić je rezolutno osudio izjavu saborskog zastupnika Pupovca u kojoj je SDSS-ov predsjednik poistovijetio današnju nezavisnu slobodnu i demokratsku državu Hrvatsku s NDH, te ujedno tom izjavom koju je Pupovac izrekao u javnosti, smišljeno oblatio sve građane RH, a posebice hrvatske branitelje koji su branili svoju Hrvatsku od srpskog i jna agresora, i sve žrtve koje nam je velikosrpska i jna agresija na RH nanijela, kaže Đakić.

Ovo danas što sam dao u javnost, nastavlja Đakić, nije nikakav poslušnički čin, već SAM to priopćenje odaslao svim medijima, kao predsjednik HVIDR-e, bez ičijeg znanja i sufliranja političara i ono je u svom tekstu jasno dalo do znanja DORHU i svim hrvatskim institucijama da moraju postupiti onako kako bi postupili sa svakim onim koji bi nešto takvo izrekao protiv svoje države, a posebice onaj koji je predstavlja u najvišem hrvatskom Domu, HRVATSKOM Saboru, kaže Đakić. Očekivam od hrvatskih institucija da postupe po zakonu koji je jednak za sve u Hrvatskoj , pa tako i za SDSS-ovog predsjednika Pupovca, rekao je Đakić, kojega smo zatekli na putu za Dan grada Slatine…


Priopćenje HVIDR-e koje je odaslao Josip Đakić u nastavku…

Zajednica županijskih zajednica, udruga i članova HVIDR-e je od predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca zatražila javnu ispriku hrvatskim građanima zbog njegovih “sramotnih izjava”, a u suprotnom od premijera Andreja Plenkovića traže da raskine koaliciju sa SDSS-om.

Navedene i njegove izjave kojima je povukao poveznicu između sadašnje Hrvatske i režima NDH iz HVIDR-e smatraju sramotnima i neprimjerenima, piše HRT.

Pupovac je, kažu, zadnjim istupima “prešao svaku mjeru svojim neargumentiranim lažima i uvredama protiv hrvatske države koja je utemeljena u Domovinskom ratu na krvlju našeg naroda u obrani protiv velikosrpske agresije, današnje ponosne članice Europske unije”.

Stoga traže reakciju nadležnih institucija radi utvrđivanja elemenata Pupovčeve kaznene odgovornosti, posebice radi počinjenja kaznenog djela povrede ugleda RH.

– Od Milorada Pupovca zahtijevamo žurnu javnu ispriku svim građanima RH, a ukoliko imenovani to ne učini, ovim putem tražimo od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića donošenje odluke o raskidu koalicije sa strankom SDSS, budući da ista nije smijenila, niti se ogradila od sramotnih protuzakonitih i protuustavnih izjava gore imenovanog predsjednika Pupovca – zaključuju u HVIDR-i.

M.M.Viribus unitis


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × pet =