Predsjednik Hrvatskog demokratskog foruma iz Subotice: ‘Šešelj je shvatio da će u povijesti ostati zapamćen kao ratni zločinac a ne kao junak’

Najvažnije je hoće li državne institucije u Srbiji moći držati pod kontrolom 'situaciju s radikalima'...

Podijeli

Predsjednik Hrvatskog demokratskog foruma iz Subotice, Zvonimir Perušić, kaže kako su incidenti Vojislava Šešelja pokušaj da se iz fokusa izbaci činjenice da je osuđeni ratni zločinac.

Perušić je u razgovoru za Betu ocijenio kako Šešeljevi postupci mogu naštetiti malom čovjeku i običnim građanima.

Nakon pravomoćne presude Haaškog suda koji je nedvojbeno utvrdio da je notorni četnik Vojislav Šešelj ratni zločinac, Perušić kaže da je shvatio da će u ‘povijesti ostati zapamćen kao ratni zločinac, a ne kao junak, čemu se ovaj nadao,piše direktno.hr.

“Šešeljev utjecaj je oslabio, ali najveću štetu mogu pretrpjeti obični ljudi u Vojvodini te u srijemskim i podunavskim predjelima, gdje ne možete biti sigurni da netko iz razularene Srpske radikalne stranke neće uzeti stvar u svoje ruke”, kaže Perušić.

Najvažnije je hoće li državne institucije u Srbiji moći držati pod kontrolom ‘situaciju s radikalima’. Prvi ispit, kako kaže, bit će okupljanje Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima 6. svibnja, na dan kada je na skupu te stranke 1992. Šešelj pozvao na progon Hrvata iz tog vojvođanskog mjesta, piše B92.

H.H.


Podijeli

Comments are closed.