Predsjednica Udruge socijalnih radnika: ‘Nisam ubojica, nisam niškoristi’. Gotovo 200 socijalnih radnika i srodnih stručnjaka podnijelo je kaznenu prijavu protiv Janjić i Veljače

Ja sam se jučer usuglasila s pokretanjem takvog kaznenog postupka jer ja nisam ubojica. Nisam smrad. Nisam niškoristi, da ne ponavljam sve one prostote koje su objavljene na njihovim platformama. To nije jezik koji je po mom stručnom kodu i profesionalnom i ljudskom, dopušten...

screenshot
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Štefica Karačić, predsjednica Udruge socijalnih radnika osvrnula se na kaznenu prijavu zbog govora mržnje koja je u ponedjeljak podignuta protiv Nataše Janjić Medančić i Jelene Veljače…

Gotovo 6 sati trajalo je izuzimanje dokumentacije i razgovor predstavnika Komore socijalnih radnika sa socijalnom radnicom koja je vodila obitelj tragično preminule 2.5-godišnje djevojčice iz Nove Gradiške. Konačni nalaz nadzora Ministarstvu rada i socijalne politike bit će predan idući tjedan, ali u Komori i dalje stoje pri stavu da nije bilo grubog kršenja procedura, navodi N1.

Predstavnica Komore, Štefica Karačić, rekla je da Ministarstvo nije trebalo objaviti nalaz Upravnog nadzora, koje je zaključilo da djevojčica nije trebala biti vraćena u biološku obitelj, dok nisu završeni nalazi stručnih komora. Socijalna radnica, koja je vodila obitelj djevojčice, jučer se vratila na posao nakon preboljenog koronavirusa i prema vlastitom traženju više neće raditi na odjelu za djecu, mlade i obitelj.

J. Veljača i njene objave na društvenim mrežama koje su utužive

“Ja sam se jučer usuglasila s pokretanjem takvog kaznenog postupka jer ja nisam ubojica. Nisam smrad. Nisam niškoristi, da ne ponavljam sve one prostote koje su objavljene na njihovim platformama. To nije jezik koji je po mom stručnom kodu i profesionalnom i ljudskom, dopušten.

I mislim da se na taj način ne smije komunicirati javno pa čak ni u ostrašćenim stanjima kada se borimo za prava najranjivijih. Ja se 43 godine kao socijalna radnica borim za prava najranjivijih, ali nikada nisam nikog uvrijedila pa čak ni one koji su mene vrijeđali”, rekla je Karačić.

Podsjećamo, protiv osnivačice građanske inicijative #spasime glumice Jelene Veljače i glumice Nataše Janjić Medančić gotovo 200 socijalnih radnika i srodnih stručnjaka podnijelo je kaznenu prijavu zbog komentara na društvenim mrežama za koje smatraju da potiču na nasilje i mržnju prema socijalnim radnicima, a takvu inicijativu podržala je i Hrvatska komora socijalnih radnika.

T.H.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dvadeset − osamnaest =