PREDSJEDNICA ŠOKIRALA KOMUNISTE I OSTALE: Utvrdte pravu istinu o Jasenovcu i što se u njemu događalo poslije ’45.

Pritom je podsjetila i na iscrtavanja nacističke svastike na poljudskom stadionu odnosno na to da još uvijek nisu pronađeni počinitelji, a smatra da je bila riječ o provokaciji...

KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ 'NDH je bila najmanje nezavisna i najmanje je štitila interese Hrvata, a ustaški režim bio je zločinački!'
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

U razgovoru za Hrvatski radio u sklopu emisije “S predsjednicom izvan protokola”, Grabar Kitarović ponovila je kako, nažalost, pitanja iz prošlosti, pogotovo iz Drugog svjetskog rata i ideološka pitanja još uvijek dominiraju javnim prostorom te dodala kako je bila ljuta na sve političare da se uopće politizira pitanje komemoracije žrtvama logora iz NDH.

Pitanje Jasenovca i žrtava, naglašava, ne smije biti kamen spoticanja niti oružje u rukama bilo koga tko želi promicati bilo kakvu kampanju protiv Hrvatske. Iznimno dobrim u tom smislu smatra prijedlog čelnika HHO-a Ivana Zvonimira Čička o formiranju međunarodnoga povjerenstva, s članovima iz Srbije, Hrvatske te međunarodnih stručnjaka, koje bi utvrdilo istinu o Jasenovcu. “Da se točno utvrdi prava istina, jer držim da samo istina može pomoći da se pomaknemo naprijed”, poručila je.https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/kolinda-grabar-kitarovic-ndh-je-bila-najmanje-nezavisna-i-najmanje-je-stitila-interese-hrvata-a-ustaski-rezim-bio-je-zlocinacki/3709554/

Jer, objašnjava, u 21. stoljeću modernom se forenzikom, medicinskom i forenzikom dokumenta, može utvrditi ne samo broj žrtava, “što je nažalost uvijek bio kamen spoticanja i oruđe u rukama raznoraznih kampanja, već i istina što se doista događalo u Jasenovcu, ne samo od 1941. do 1945. godine, nego i kasnije”.

Podsjetimo, logor Jasenovac radio je i poslije 1945. kada su ga koristili komunisti.

Na novinarsko pitanje nije htjela spekulirati o tome treba li u određenim prigodama dozvoliti korištenje pozdrava “za dom spremni”, rekavši da to treba prepustiti pravnim stručnjacima. “Kao što znate, postoje različita rješenja u različitim državama, od SAD-a koji apsolutno dopušta slobodu govora, do država koje to sve apsolutno brane. Ja ne znam mogu li potpune zabrane uroditi plodom. Držim da je puno bitnija edukacija, obrazovanje, osvješćivanje o tome što se doista dogodilo i što to u konačnici znači za ugled Hrvatske”, dodaje.

Pritom je podsjetila i na iscrtavanja nacističke svastike na poljudskom stadionu odnosno na to da još uvijek nisu pronađeni počinitelji, a smatra da je bila riječ o provokaciji. “I dan danas potičem policiju i sve službe da se pronađu počinitelji, uvjerena sam da je to bila čista provokacija”. H

A.K.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

31 KOMENTARI

 1. Prodaje maglu kao i uvijek do sad . Istražt će se Jasenovac ali tek onda kad drzavom budu vladali oni koji vjeruju u Boga a hrvatski narod bude vjerovao njima. Ova partizansko-udabaška garnitura to sigurno nije.

 2. Hvala Bogu da se ne boji nikoga zinuti o istini.Ukljucitite sve zive koji znaju istinu.Nisu podaci samo u Beogradu.Neka si od njih naprave salatu kad im Hrvatska pobjegne do 2025 daleko u buducnost .Oni nikad u EU neće.To znaju i vrapci ispred beogradske skupštine.ZNA SE vec gdje se istrazuje nasa povijest u dostupnim arhivima.A te zemlje ne mogu bas tako ušutkat.

 3. Otvorite pravu istinu o odlasku ljudi iz Hrvatske i o primanjima a pitanje za predsjednicu. Dali znate koliko bi bilo dovoljno mj.primanje da se živi solidno kao vi svi u vladi pa i šire????????????!!!!!!!!!!!!!!

 4. Dobar prijedlog ali sada jedva čekam tko će biti ZA a tko PROTIV.? Unaprijed se mogu kladiti i trebalo bih otvoriti kladionicu da će se Židovi i Srbi dići na zadnje noge kao i jugofili.

  • Hvata ih panika jer će se prekopavanjem i prebrojavanjem napokon utvrditi istina i sva ona lažna “povijest Jasenovca” pada u vodu.Baš radi mira i budućnosti Hrvatske treba konačno utvrditi činjeničnu istinu. Bez toga će Srbija i dalje ispirati mozak svima nama i nabijati nam na nos Jasenovac.Kopajmo i vidimo tko je sve tamo zakopan i koliko!!!

 5. I ona radi kako vjetar piri, treba se malo pokazati za sljedece izbore a do sada je putovala i nemilo trosila Hr.novce a nista nije napravila niti postigla, samo nazalost puno ju upropastila.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 3 =