Podijeli

Na prijamu ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata na Kninskoj tvrđavi sudjelovali su i predsjednik Vlade Andrej Plenković te mnogi ministri. Predsjednica je, podsjetimo, vlastitom inicijativom generale odlikovala veleredom kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom, piše Večernji list.

“Ovo odličje doživljavam kao počast i priznanje stvaranja hrvatske države na čelu s predsjednikom Franjom Tuđmanom, ministrom obrane Gojkom Šuškom i svima ljudima koji su u ono sudbonosno vrijeme suočeni s izravnom ugrozom nesebično i časno obranili svoje domove i našu domovinu. S ponosom i tugom posebno se ovih dana sjećamo naše braće koja nisu s nama”, rekao je Ante Gotovina.

“Izgradili smo sustav. Hrvatska država uvažena je članica europske obitelji i asocijacija naprednoga svijeta. Nama i generacijama koje rastu ostaje obveza briga o sigurnosti, gospodarskom razvoju, socijalnoj pravdi i daljnjoj izgradnji demokratskih načela. Država je jaka koliko su jake njene institucije. Izgradnja sustava i snaga zajedništva. Po tome povijesti pamti i kralja Petra Krešimira IV. čije ime ovo odličje nosi. Čestitam svima vama Dan Domovinske zahvalnosti, Dan pobjede i Dan branitelja”, rekao je general Gotovina.

“Predsjednice, s posebnim zadovoljstvo zahvaljujem vam što ste dodjelom veleredom kralja meni sjetili se prinosa policije u Domovinskom ratu. Primljeno odličje moj je poticaj ali i traži od mene da nadalje sa svojim suradnicima radim kroz novu nacionalnu strategiju domovinske sigurnosti na stvaranju takvih sigurnosnih uvjeta koji će omogućiti plodonosan rad našem narodu i bolji život. Bio sam i ostajem vjeran svom narodu i svojoj domovini. Danas mi je veliko srce, sve vas volim”, rekao je general Mladen Markač.

M.M.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + 4 =