Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je vjerodajnice gospodinu Tomislavu Caru, veleposlaniku Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji, gospodinu Tomi Galliju, veleposlaniku i stalnom predstavniku Republike Hrvatske pri Vijeću Europe, gospodinu Siniši Grgiću, veleposlaniku Republike Hrvatske u Kraljevini Švedskoj, gospođi Tini Krce, veleposlanici Republike Hrvatske u Kraljevini Danskoj, gospođi Nives Malenica, veleposlanici Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj, gospodinu Dariju Mihelinu, veleposlaniku Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini, gospođi Ljiljani Pancirov, veleposlanici Republike Hrvatske u Češkoj Republici, gospodinu Josipu Pari, veleposlaniku Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji, gospodinu Refiku Šabanoviću, veleposlaniku Republike Hrvatske u Republici Kazahstanu, gospodinu Dragi Štambuku, veleposlaniku Republike Hrvatske u Islamskoj Republici Iranu, gospodinu Tomislavu Vidoševiću, veleposlaniku Republike Hrvatske u Republici Poljskoj i gospođi Anici Djamić, veleposlanici Republike Hrvatske u Ukrajini, donosi narod.hr

Što je Joško Paro radio na tajnoj misiji u Beogradu 2000. kada se sastao s jugoslavenskim premijerom Koštunicom?

Podsjetimo, veleposlanik RH u Kraljevini Belgiji, Josip Paro kontroverzna je pojava u hrvatskoj diplomaciji. Naime, Paru se optužuje da je kao veleposlanik u SAD-u, oštetio hrvatski državni proračun mjesečno protupravno isplaćujući 8200 dolara lokalno angažiranoj osobi u Veleposlanstvu RH u Washingtonu.

O kompetencijama Joška Pare govori i skandalozna službena analiza američke predsjedničke kampanje 2016. godine u kojoj je tvrdio kako će Hillary Clinton pobijediti, jer je Trump prevrtljivac s kojim se sprda elita. Uz to Joško Paro je diplomirao filozofiju i komparativnu književnost 1997. kada je imao 42 godine, a do datuma završetka 3. i 4. godine fakulteta ne može se doći jer po Filozofskom fakultetu u Zagrebu to “predstavlja osobni podatak gospodina Para sukladno Općoj Uredbi o zaštiti podataka”.

U listopadu 2018. špekuliralo se i da je Predsjednica Grabar-Kitarović odbila njegove potpisati vjerodajnice prije nego od Ministarstva vanjskih poslova dobije njegov dosje.

Što se nalazi u dosjeu MVEP-a Joška Pare koji je predsjednica Grabar-Kitarović navodno tražila na uvid ne možemo znati, no pitanje je primjerice, što je Joško Paro radio na tajnom sastanku u Beogradu 10. listopada 2000. godine kada se sastao s tadašnjim jugoslavenskim premijerom Vojislavom Koštunicom.

D.K.

 

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

6 KOMENTARI

  1. Rošada veleposlanika, ili bolje rečeno, ambasadora. Koliko će trajati dok KajTetraži, Šupavac/Šugavac, Miletić s ostatkom ekstrema iz IDS-a, te ekstremni uzurpatori iz SDP-a, Ratničke fronte i ostali crveni nacisti da budu promovirani u ambasadore RH?

  2. Postovana gdz. Prijecjednice ” RH ” i vrhovna zapovjednice ” OSRH ” Osobno vam u svoje ime zelim cesti Bozic i Novu godinu.2019. Vama osobno vasim savjetnicima savjetnicama i Nacelniku gl. Stozera. OSRH. Generalu” Mirku Sundovu. Tko i vasoj obitelji rodbini i prijateljima. Uz najvise srece zdravlja i uspjeha u svim vasim duznostima koje obavljate kao precjednica. RH . I vrhovna zapovjednica. OSRH . Osobno cestitke od mene HRVI. nvalid dom.rata dragovoljac i veteran vojne policije. S postovanjem. Mato Lovrencevic. Iz Slavonije.ok. zupanje. A. Starcevica 39. Drenovci.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četrnaest − sedam =