Predsjednica Grabar-Kitarović primila vatikanskog državnog tajnika

Obje strane izrazile su zabrinutost položajem hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini naglasivši potrebu za jednakošću sva tri konstitutivna naroda kako bi se osigurao ostanak Hrvata u BiH. Tu je izdvojen značaj političkih reformi i izmjene izbornog zakonodavstva...

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i državni tajnik Svete Stolice Pietro Parolin
Podijeli

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak se susrela s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom, priopćio je predsjedničin ured.

U razgovoru su istaknuli vrlo dobre i prijateljske odnose između Hrvatske i Svete Stolice, a Grabar-Kitarović se prisjetila svog susreta sa Svetim Ocem, ponovila poziv da dođe u posjet Hrvatskoj i izrazila nadu da će se to dogoditi u skoroj budućnosti.

Hrvatski narod bi posebno razveselilo ako bi to bilo u kontekstu kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca, rekla je Grabar-Kitarović.

Parolin je naglasio ulogu Hrvatske u promicanju stabilnosti i europske perspektive država svojeg jugoistočnog susjedstva, stoji u priopćenju.

Zagreb, 30.10.2017. – Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović primila je danas državng tajnika Svete Stolice Pietra Parolina koji je u posjetu RH. Na fotografiji predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Obje strane izrazile su zabrinutost položajem hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini naglasivši potrebu za jednakošću sva tri konstitutivna naroda kako bi se osigurao ostanak Hrvata u BiH. Tu je izdvojen značaj političkih reformi i izmjene izbornog zakonodavstva.

Razgovaralo se o i značaju promicanja konstruktivnog dijaloga o ključnim društvenim pitanjima poput demografskog stanja i obrazovne reforme, gdje je uloga Katoličke Crkve od posebne važnosti, stoji u priopćenju.H

G.S.


Podijeli