Predsjednica: Agrokor među najvećim skandalima u hrvatskoj povijesti, saborsko povjerenstvo mora nastaviti

"Želim da sve bude transparentno, da javnost zna istinu", rekla je Grabar-Kitarović u izjavi novinarima na rubu poslovne konferencije u Zagrebu...

facebook-"Želim da sve bude transparentno, da javnost zna istinu", rekla je Grabar-Kitarović u izjavi novinarima na rubu poslovne konferencije u Zagrebu.
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u utorak da saborsko istražno povjerenstvo treba pomoći u rasvjetljavanju slučaja Agrokor, jedne od najvećih afera u hrvatskoj povijesti, pa i pod cijenu promjene zakona.

Predsjedničino mišljenje razlikuje se od stajališta hrvatske vlade koja, pozivajući se na zakon o istražnim povjerenstvima, smatra da saborsko istražno povjerenstvo treba prestati raditi ako se pokrene sudski postupak o nekoj temi koju povjerenstvo istražuje.

“Želim da sve bude transparentno, da javnost zna istinu”,  rekla je Grabar-Kitarović u izjavi novinarima na rubu poslovne konferencije u Zagrebu.

Kazala je da je svjesna da kod saborskog istražnog povjerenstva postoje zakonska ograničenja, “međutim, mislim da je uvijek fleksibilnost potrebna i da se mogu mijenjati i zakoni kada je interes javnosti takav”.

U slučaju Agrokora interes je “ogroman”, naglasila je predsjednica koja želi da se afera “raščisti, da svi oni koji su krivi u ovome, svi oni koji su nažalost doveli do situacije u kojoj se danas nalazi koncern Agrokor da odgovaraju za to”.

Afera Agrokor jedan je “najvećih skandala u hrvatskoj povijesti, jer jako utječe na hrvatsku gospodarstvo, na stabilnost, na brojne kreditore, kooperante i na susjedne zemlje”, kazala je predsjednica.

Ovo nije prvi put da se Grabar-Kitarović založila za nastavak rada saborskog povjerenstva za Agrokor, a premijer Andrej Plenković nedavno je zbog toga izjavio kako mu se čini da “predsjednica nije dovoljno upućena” u taj slučaj.

Grabar-Kitarović nije mogla komentirati navode da je policiji poznata adresa vlasnika Agrokora Ivica Todorića, za kojim je raspisana tjeralica.

“Ne znam njegovu adresu, čula sam da je u Velikoj Britaniji, ali ne znam njegovu adresu”, rekla je. Autor-Hina

T.H.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •