Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Sud je postupio u okviru zakona i nije imao drugog izbora nego pustiti Darka Kovačevića iz pritvora. Odvjetnik optuženika kaže da nije namjerno razvlačio postupak, da je i on postupio u skladu sa zakonom i interesima svog klijenta…

Javnost je ogorčena zbog nemoći pravosuđa, a obitelj brutalno premlaćene 18-godišnje djevojke u Zadru živi u strahu od odmazde. Gost Teme dana na HRT-u, bio je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

“Vjerujem da će pravda vrlo brzo doći. Svi smo ogorčeni, pa i suci s kojima sam danas razgovarao, da su morali uslijed zakonskih odredbi donijeti takvu odluku da u tom postupku koji još nije dovršen da okrivljenik može izaći i braniti se sa slobode”, rekao je ministar Bošnjaković.

Istaknuo je da činjenica, da uslijed onako brutalnog napada, netko može biti na slobodi je teška. “I meni teško pada da mi u šest mjeseci nismo uspjeli u takvom postupku doći do pravomoćne presude”, rekao je, te na pitanje je li šest mjeseci trebalo biti dovoljno, rekao da je.

“Dogodile su se neke stvari na koje se ne može utjecati, a to je da se sudac koji je proveo veliki dio postupka i doveo ga skoro do kraja teško se razbolio i završio u bolnici i u predmet je morao ući novi sudac, konkretno sutkinja. Kad je do toga došlo onda su zaredali zahtjevi za izuzećem i tu se izgubilo vrijeme u kojem se predmet mogao dovesti do kraja”, rekao je ministar, te najavio da će se sljedeće godine ići u izmjene zakona o kaznenom postupku i da će to biti prilika da se rasprave i stvari vezano uz izuzeće kako bi se to ipak ograničilo.

“Želja nam je da postupak ide brže jer ovo nas je sve potreslo. I cijelu javnost, ali i stručnu javnost i suce u Zadru koji vrlo teško žive s prijetnjama i svime što dobivaju preko društvenih mreža, a oni su samo primijenili zakon”, naglasio je ministar Bošnjaković u emisiji HRT-a Tema dana.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

24 KOMENTARI

 1. Leks Perkovic Leks Agrokor se donosi po kratkom postupku netreba vam 6 mjeseci a zakon za monstruma koji zeli ubiti djete preminulog branitelja ostavljate za odstrel zivotinji nikad u zivotu nisam pomislio da bih ovo mogao zamislit a kamoli napisati dao Bog da vase djete i svih sudaca djeca prodju isto ovako kao ta djevojka pa mozda onda napokon napravite ispravan zako po kojem ce se promtno suditi ovakvim monstrumim i ubicama da je to moja kci mater ili sesta ja bih ga vec risio njegove nakane….

 2. Što komunjaro radiš u Zadru.Izgleda da si od jučer ministar pravosuđa.Sada ćeš nešto napraviti a ovo ti je već drugi mandat pa ništa ne izmisli.27 godina ne moreš procesuirati ni 2%srpski zločinaca,Sanadera,Vidoševića i takvih ima preko mali milijon.Ostavka ako do sada nisi ništa napravijo.Oprosti uspili ste naše branitelje da osudite i pozatvarate.Garantiran da za ova dva zlikovca Srbina u Vukovaru neće se ništa dogoditi.

 3. o ceme ovaj prica ?????, ja dobio uvjetno godinu dana, 3 mjeseca zatvora, a prijetilo se meni, o kojem zakonu ovaj prica i u kojoj drzavi…………….sto mene sudac nije oslobodio, nego me proglasio krivim, i to sto se meni prijetilo……

 4. Ova pravosudna sinkopa poručuje nasilnicima: slobodno mlatite ljude, unajmite beskrupuloznog odvjetnika i odležat ćete samo 6 mjeseci. Ako ponovite nasilje, ista priča, niste nedužni hrvatski branitelj da bi vas hrvatsko krivosuđe osudilo po kratkom postupku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + četrnaest =