Poznat je datum meča Hrgovića i Zhanga, bit će ovo sunaslovna borba jednog od najvećih mečeva godine

Organizatori do sada najvećeg Hrgovićevog meča imaju namjeru istom dati najveću moguću važnost...

foto-facebook-Filip Hrgović
Podijeli

Dva tjedna prošla su otkako smo saznali tko je preuzeo organizaciju meča između Filipa Hrgovića i Zhanga Zhileija te koliko će koji boksač tim putem zaraditi. Sad se pojavila i ona informacija koja nas zapravo sve najviše zanima, a to je datum meča službeno proglašenog mečem za obaveznog izazivača teške kategorije IBF organizacije…

BoxingScene je došao do informacije kako će se hrvatski i kineski teškaš, obojica bivši olimpijski medaljaši, naći na jednom od najvećih ovogodišnjih boksačkih programa. Nastupit će 7. svibnja na “Cinco de Mayo” priredbi koju predvodi trenutno najbolji i najpopularniji boksač svijeta, Saul “Canelo” Alvarez.

Canelo će u tom meču napasti WBA titulu poluteške kategorije, koju će tim putem braniti Dmitri Bivol. Bit će to njegov prvi meč ove godine, a on će tim putem već gotovo po pravilu nastupiti na “Cinco de Mayo”, veliki meksički praznik inače vezan uz organizacije najvećih boksačkih priredbi.

Dodaje se kako bi Hrgović i Zhang tim putem trebali biti sunaslovna borba, odnosno u ringu će se naći posljednji prije glavne dvije zvijezde, čime će ponuditi uvod u njihov okršaj. Priredba će se prenositi putem DAZN servisa, a organizator je Matchroom Boxing, koji je zajedno s Hrgovićevim promotorima, Wasserman Boxingom, putem licitacije honorara preuzeo prava organizacije.

Hrgoviću pripada 60 % honorara

Kinez je jedini boksač iz Top 10 ljestvice IBF-a, uz Tonyja Yoku, koji se nije izvlačio na određeni način iz borbe s najboljim hrvatskim boksačem. Yoka je bio opravdano spriječen jer je Martin Bakole tražio održavanje njihova odgođenog meča, dok Zhang nije imao nikakvih prepreka za borbu te je još prošle godine prozivao Hrgu.

Novac koji će se dijeliti od ove borbe iznosi 650 tisuća dolara. Hrgoviću pripada 60 % ili nešto manje od 400 tisuća dolara, dok će Kinez Zhang zaraditi 40 % ili 260 tisuća dolara.

Pobjeda donosi lijepu mogućnost, poraz katastrofu

Zhang Zhilei ima 38 godina i također će mu ovo biti borba koja će mu odrediti karijeru. Onaj koji izgubi jako će pasti u konkurenciji u teškoj kategoriji i nadamo se kako to neće biti El Animal.

Vjerujemo u pobjedu koja bi mu kroz određeno vrijeme, možda sljedeće godine, donijela borbu za IBF-ov pojas, tko god da ga bude držao u sljedećim godinama.

Poraz bi pak Hrgi donio velik pad u karijeri. Opet bi se morao boriti sa slabije rangiranim borcima, a znamo koliko je zbog određenih prepreka imao problema u pronalaženju protivnika koji bi zadovoljili i njega samog, ali i sve njegove navijače.

Dati nešto manje od svog najboljeg, znači žrtvovati dar.

D.J.


Podijeli