POZIV: Udruga „Žene u Domovinskom ratu- Zadar: U ČAST VRO MASLENICA-KORACIMA NADE U ISTINU – ZELENI HRAST- PRIDRAGA

Obaveza nam je dostojanstveno obilježiti akciju, koja je bila od velike važnosti za našu Domovinu a poglavito za našu županiju...

arhiva
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

U ČAST VRO MASLENICA-KORACIMA NADE U ISTINU-ZELENI HRAST- PRIDRAGA.

hodajući, zajedno ćemo se sjećati, paliti svijeće,

čitati imena poginulih i moliti se

 Udruga „Žene u Domovinskom ratu- Zadar, tradicionalno dvanaestu godinu za redom na poseban način obilježiti će godišnjicu oslobodilačke akcije “MASLENICA”, molitvenom hodnjom od Zelenog Hrasta do spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu u Pridrazi, pod nazivom KORACIMA NADE U ISTINU.

Obilježavanje započinje okupljanjem kod Zelenog Hrasta u nedjelju 19. siječnja 2020.g  u 08:00 sati, sv.misa će biti služena u crkvi Marije zaštitnice kršćana u Paljuvu u 13 sati, a predvodit će je vojni kapelan don Ivo Topalović. Dolazak u Pridragu je predviđen oko 16:00 sati.

Hodajući dionicom Zeleni hrast- Islam Latinski-Islam Grčki-Kašić-Smilčić-Paljuv-Novigradsko groblje-Pridraga, posjetit ćemo sva spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilima, zapaliti svijeće, te molitvom odati počast najvećoj žrtvi koju su ti ljudi nesebično dali za slobodu koju danas imamo.

Obaveza nam je dostojanstveno obilježiti akciju, koja je bila od velike važnosti za našu Domovinu a poglavito za našu županiju. Ovom operacijom je oslobođeno trinaest sela u zadarskom zaleđu, morski tjesnac Novsko Ždrilo, Zrakoplovna baza Zemunik, prostor zračne luke Zadar, te brana Peruća kod Sinja.

Hodnju posvećujemo svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilima, hrvatskim ratnim vojnim invalidima, umrlim i živim hrvatskim generalima koji su proveli akciju Maslenica: Janku Bobetku, Anti Gotovini, Anti Rosi, Mirku Norcu i Mladenu Markaču.

Organizator:

Udruga «ŽENE U DOMOVINSKOM RATU- ZADAR»

Suorganizatori:

Udruga dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata – Pridraga


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − šest =