POZIV-Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO H-B Travnik: MOLITVENI POHOD NA BOBOVCU 22. LISTOPADA

Molitveni pohod Bobovcu pokrenuo je kardinal Puljić u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosača 25. listopada 1478. s ciljem ujedinjenja u molitvi za osobne potrebe, za vlastiti narod i domovinu Bosnu i Hercegovinu ali i za sve ljude i narode koji u njoj žive...

foto-Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO H-B Travnik
Podijeli

MOLITVENI POHOD NA BOBOVCU 22. LISTOPADA

U skladu s višedesetljetnom tradicijom u subotu koja je najbliža nadnevku smrti kraljice Katarine Kosače Kotromanić, a koja ove godine pada na 22.listopada, bit će upriličen Molitveni dan za domovinu na Bobovcu.

foto-Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO H-B Travnik

Osim vjernika Vrhbosanske nadbiskupije sudjelovat će i pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine predvođeni Vojnim ordinarijatom. Njima će se pridružiti i policijske strukture svih razina.

Za ovu prigodu Vojni ordinarijat u BiH izdao je upute hodočasnicima koje donosimo u nastavku:

9,30 Okupljanje kod rijeke Bukovice podno Bobovca
9,45 Polazak u procesiji i molitvi prema Bobovcu
11,00 Euharistijsko slavlje

Okupljanje kod rijeke Bukovice podno Bobovca predviđeno je za 9,30 sati. Svi okupljeni krenut će u 9,45 sati, molitveno i pješice, s pripadnicima Oružanih snaga BiH i policijskih postrojbi od raskrižja kod rijeke Bukovice podno Bobovca prema samom Bobovcu.

Molitveni pohod Bobovcu pokrenuo je kardinal Puljić u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosača 25. listopada 1478. s ciljem ujedinjenja u molitvi za osobne potrebe, za vlastiti narod i domovinu Bosnu i Hercegovinu ali i za sve ljude i narode koji u njoj žive.

U listopadu 2002. godine kardinal Puljić je uputio dopis župnim uredima i crkvenim institucijama u kojem, između ostalog, stoji: „Nekoliko zadnjih godina na obljetnicu smrti bosanske kraljice Katarine Kotromanić-Kosača redovito sam slavio Svetu misu na njezinom grobu u Rimu. Posavjetovavši se sa svojim suradnicima, odlučio sam da ubuduće na obljetnicu smrti kraljice Katarine molimo za ovu Zemlju – našu Domovinu u svim crkvama, a posebno ćemo to činiti na Bobovcu.

U tom duhu određujem da dana 25. listopada u svim župnim zajednicama bude uzet obrazac Mise za Domovinu“, napisao je tom prigodom kardinal Puljić pozvavši svećenike, redovnike, redovnice i ostale vjernike da dođu na Bobovac te mole za domovinu Bosnu i Hercegovinu. Također je zamolio sve predstavnike vlasti i medija da ovom činu ne bude davana nikakva politička konotacija ističući kako želi da to bude isključivo vjernička molitva, objavila je-Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO H-B Travnik


Podijeli