Požar na zgradi Duhanske stanice, zaštićenom spomeniku kulture u Imotskom…FOTO

JVP Imotski nakon uspješne akcije gašenja požara...U tim zidovima utkani su žuljevi imotskih težaka, znoj i suze. Narod koji zaboravi prošlost nema budućnost!...

foto-imotskenovine.hr
Podijeli

Požar na zgradi Duhanske stanice u Imotskom koji je izbio danas oko 13:30, potpuno je ugašen…

Prvotne slike požarišta, kao i činjenica da je unutrašnjost zgrade većim dijelom izrađena od drveta, nisu odisale optimizmom prilikom gašenja požara. Pravovremenom dojavom i brzom i profesionalnom reakcijom JVP Imotski požar je ugašen a šteta svedena na minimum.

Za Imotske novine izjavu je dao Stipe Zec, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Imotski

Dojavu o požaru zaprimili smo u 13 sati i 31 minutu. Iz JVP Imotski na terenu je bilo 5 vozila i 12 vatrogasaca. Iz DVD-a Imotski požar su gasila 4 vatrogasca s 2 vozila, DVD Zagvozd 8 vatrogasaca i 2 vozila, DVD Lovreć 3 vozila i 12 vatrogasaca.

U požaru je izgoreno oko 20 kvadrata drvene konstrukcije a nagoreno je oko 100 kvadrata. Na nosivim djelovima zgrade nema nikakvih oštećenja te je statika zgrade u potpunosti sačuvana – izjavio je zapovjednik JVP Imotski gospodin Stipe Zec.

Svjedočili smo profesionalnoj intervenciji vatrogasaca koji su ulaskom u zgradu požrtvovno zaustavili širenje požara te im ovom priliko izražavamo poštovanje i zahvalnost.

Hrabrost i znanje sačuvali su imotsku baštinu, zaštićeni spomenik – Duhansku stanicu

Uzrok požara službeno se ne zna no na fotografijama ispod može se vidjeti da je požar nastao u kutu gdje se nalazio nekakav kauč ili nešto slično. Također, vidi se i puknuta pepeljara kao i nekakva staklena “posuda” ili nešto slično. U prethodnom članku smo spominjali i eksploziju koja se mogla čuti u susjednim zgradama. Ostavljamo krim policiji da istraži slučaj i nadamo se da će izvjestiti i javnost o rezultatima istrage.

Ovaj zaštićeni spomenik industrijske arhitekture izgrađen za vrijeme Austrougarske trebamo paziti i čuvati. U tim zidovima utkani su žuljevi imotskih težaka, znoj i suze. Narod koji zaboravi prošlost nema budućnost!

JVP Imotski nakon uspješne akcije gašenja požara-foto-imotskenovine.hr


Podijeli