“POVJERLJIVO” Vlada neće objaviti odgovor DORH-u…

Vlada se očitovala na zahtjev Državnog odvjetništva Republike Hrvatske. Točka je označena stupnjem tajnosti “povjerljivo” te je, poručuju iz Vlade, nisu u mogućnosti objaviti...

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Na zatvorenom dijelu današnje, 119. sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je stajališta za sastanak Europskoga vijeća – članak 50., koji će se održati 17. listopada 2018. i sastanak Europskoga vijeća 18. listopada 2018. godine.

Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka.

Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.

Vlada se očitovala na zahtjev Državnog odvjetništva Republike Hrvatske. Točka je označena stupnjem tajnosti “povjerljivo” te je, poručuju iz Vlade, nisu u mogućnosti objaviti.

Usvojeno je Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava iz Europskih i strukturnih fondova u Hrvatskoj te Pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2018. godinu.

Vlada je razriješila dosadašnjega člana Upravnoga vijeća Hrvatskog registra brodova Joška Nikolića i za novoga člana imenovala Sinišu Orlića, kao predstavnika Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Zbog odlaska na novu dužnost, razriješen je dosadašnji ovlašteni predstavnik Republike Hrvatske u Zajedničkom odboru za sukcesiju diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ mr. sc. Amir Muharemi. Novim ovlaštenim predstavnikom u tom Zajedničkom odboru, imenovan je Petar Uzorinac, stoji u priopćenju Vlade.H

G.S.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

3 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četiri × 2 =