Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo predmet protiv ministra Ćorića

Budući da je Ćorić tako sudjelovao u postupku izbora Dragana Kovačevića za predsjednika Uprave trgovačkog društva Jadranski naftovod d.d., postavlja se pitanje sukoba interesa...

Podijeli

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet protiv ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića, potvrdila je Nataša Novaković za N1.

Povjerenstvo je, kako je rekla Nataša Novaković, otvorilo predmet protiv ministra Tomislava Ćorića vezano uz okolnosti njegovog odlaska u klub Draganu Kovačevića, a bio je predsjednik povjerenstva koje je provodilo izbor članova Uprave Janafa.

Budući da je Ćorić tako sudjelovao u postupku izbora Dragana Kovačevića za predsjednika Uprave trgovačkog društva Jadranski naftovod d.d., postavlja se pitanje sukoba interesa.

Prijava protiv Ćorića Povjerenstvu je stigla od GONG-a.

Naime, ta je udruga prijavila ministre Tomislava Ćorića, Josipa Aladrovića, Olega Butkovića i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Roberta Hranja te predsjednika Zorana Milanovića Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, zbog, kako navode, kršenja propisa u takozvanom klubu Dragana Kovačevića.

D.K.


Podijeli