Potvrđena lokacija za meč Miočića i Cormiera, u povijesnu borbu se umiješao bitan faktor!

Konačno smo saznali neke bitne detalje uoči velikog teškaškog okršaja...

Stipe Miočić, Dana White i Daniel Cormier
Podijeli

Konačno smo saznali neke bitne detalje uoči velikog teškaškog okršaja…

Stipe Miočić svoju će titulu u teškoj kategoriji braniti 15. kolovoza na UFC 252 priredbi. Protivnik aktualnog prvaka bit će Daniel Cormier, a prema najnovijim informacijama njihov okršaj dogodit će se u Las Vegasu, odnosno UFC-ovom APEX kompleksu.

Iako se od objave njihovog trećeg susreta često nagađalo o mogućoj lokaciji, sada dvojbe više nema, a nove detalje o meču najboljih boraca iz ‘kraljevske’ kategorije otkrio je sam Dana White na press konferenciji nakon UFC on ESPN 11 priredbe.

“Da, to će se dogoditi ovdje”, odgovorio je predsjednik UFC-a nakon što ga je novinar upitao hoće li se Stipe i DC boriti u APEX kompleksu.

“Znači službeno je?” – tražili su predstavnici medija dodatnu potvrdu.

“Da”, jasno će još jednom White koji je u istom izlaganju objasnio da trenutno uopće ne razmišlja o povratku fanova u dvorane.

 screenshot/YouTube/ UFC APEX

 

Što to znači i zašto će Cormier biti oduševljen?

Ova potvrda zapravo nam je odmah odgovorila i na još nekoliko bitnih pitanja. Naime, borba u APEX kompleksu, koji je postao jedno od glavnih UFC-ovih rješenja u doba koronavirusa, automatski znači i da će se meč za titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji održati bez prisustva fanova. No, možda i bitniji podatak je taj da će Miočić i Cormier snage odmjeriti u manjem kavezu. Naravno, ako se UFC u međuvremenu ne odluči na neku promjenu, a to se ne smije nikada otpisati.

“Ako se pitate zašto je u APEX dvorani postavljen manji kavez, rečeno mi je da je to zbog rasvjete koja je dizajnirana za njega, a ne za onaj veći. UFC nije namjeravao ovdje održavati svoje priredbe, već događaje poput ‘Contender Seriesa’, a stave li veći kavez on neće biti dobro osvijetljen”, objasnio je jednom prilikom najpoznatiji MMA novinar Ariel Helwani.

Ovakav rasplet je nešto što bi trebalo “više odgovarati Cormieru” koji će tražiti skraćivanje distance, a možda se i ovoga puta više oslanjati na svoje hrvanje. A upravo je o toj temi nedavno bivši prvak porazgovarao s ranije spomenutim Helwanijem.

-Zanimljiv detalj koji nije bio u ugovoru! Cormier progovorio o jednom od ključnih faktora. ‘To mi ide na ruku više nego Stipi’…

“Veličina Octagona nije u ugovoru”, otkrio je tada Cormier, na što je Helwani dodao kako je čuo da je “upravo to bio predmet rasprave s Miočićeve strane.”

“Manji Octagon išao bi meni na ruku. Meni kao nekome tko se želi približiti, tko želi hrvati i kao nekome tko se već borio u manjem kavezu. U Strikeforceu sam, sjetite se, nastupao u nešto manjem kavezu. Iskreno, meni malo više odgovara manji Octagon, nego što odgovara Stipi”, objasnio je tada Cormier.

Stipe Miočić vs Daniel Cornier

Novi okršaj Stipe i DC-ja za obojicu će biti prvi nastup još od 17. kolovoza prošle godine kada se na UFC 241 priredbi Miočić svom rivalu osvetio za poraz iz 2018. i tom prigodom ponovno zasjeo na tron.

D.J.

 


Podijeli