POTRESNO SVJEDOČANSTVO!…VIDEO:Davor Ančić u Orkanoviziji: Četnici su nam viknuli-sad ćemo vas sve pobiti je*emo vam majku ustašku…Repetirao sam pušku i opleo po njima,počeli su jaukati…

Za te četnike smo bili upadljivi ,a obzirom da smo svašta vidjeli što su ti srbočetnici radili, htjeli su da nas se smakne ,da ne bi bili kao svjedoci...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Davor Ančić je u srpskom kazamatu u logoru Glina proveo 433 dana u domovinskom ratu, invalid je 60-postotni, a Hrvatska ga je za tu patnju nagradila , mjesečno sa 560 kuna, najavio je Ivica Pandža Orkan svoga gosta u Orkanoviziji.Doveo sam u ovu emisiju čovjeka kojem su riješenje o istrazi i presudu za “terorizam protiv  RSK” potpisali danas ugledni građani RH, istražni sudija prvosuđa Republike srpske krajine Nikola Suživić, dok je presudu mu potpisao donedavni načelnik Općine Dvor Nikola Carić.

Doveo sam čovjeka koji je u srpskog teroristu ispalio 5 metaka braneći svoj dom, Domovinu i obitelj kaže Orkan.

Davor Ančić rođeni je Glinjanin i prošao je pakao srpskog koncentracijskog logora Glina samo zato što se suprostavio domaćim četnicima koji su išli prema njegovom domu i zaprijetili da će ih sve pobiti.

Davor je tada imao samo 18 godina. Uzeo je svoju automatsku pušku i stavio na rafalno te opleo po dvojici četnika koji su došli s namjerom da pobiju njegovu obitelj. Opalio sam rafal, prvog sam pogodio s 5 metaka, ovaj drugi je uzvratio prema meni,započelo je jaukanje i bježanje, govori Davor. Ovaj je imao omotan remen puške oko ruke i nekako se izvlačio jaučući, priča Davor i nastavlja. Nisam znao koliko ih ima, spašavao sam svoju obitelj da nam se ne dogodi kao pobijenim civilnim žrtvama u Joševici. Bio sam spreman poginuti kaže Ančić.

Živio sam u jednom selu Roviška pokraj Gline na putu od Gline prema Dvoru u tzv majskom bazenu gdje su hrvatska sela sa večinskim hrvatskim stanovništvom. U okolnim djelovima su sve pretežno pravoslavna sela kaže. U jednoj smo obitelji živjeli , ptac, majka, moj brat i ja kaže Ančić.Mi smo bili malo istureni na glavnoj cesti gdje je včinsko srpsko stanovništvo, tako da smo mogli svašta vidjeti za vrijeme okupacije od srbočetnika. Za te četnike smo bili upadljivi ,a obzirom da smo svašta vidjeli što su ti srbočetnici radili, htjeli su da nas se smakne ,da ne bi bili kao svjedoci. Selo Joševica je od naše kuće bilo udaljeno oko 100 metara zračne linije, a u tom su selu srbočetnici, sve okolni domaći četnici koji su znali tko u tom selu živi počinili strašne zločine. U Joševici su pobili nedužne ljude, a djevojku su zaklali nožem kaže. Zaklali su rođenu sestru od mog prijatelja specijalca Nikole Škrinjara. To je strašno, jer su to učinili ljudi iz sela do nas. Ubili su 21- (dvadeset i jednog nedužnog civila!)

Mi nismo danju smjeli izlaziti niti se viđati, jer su četnici snimali izlazi li itko. Nismo noću smjeli spavati u svojim kućama, jer bi nas ubili. Četnici su prolazili pokraj naše kuće i pucali su po kući. Bacili su i eksploziv na našu kuću,a da se ni dan danas ne zna tko je to napravio. Sve su nam to radili domaći četnici, oni koji su znali tko tu živi, kaže Ančić.

Što je sve rekao Davor Ančič u svom potresnom svjedočenju pogledajte u priloženom videu…

M.M.

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × jedan =