Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Rekao sam da ima puno stvari o kojima ovise naši koraci o nama kako ćemo se ponašati i kako će mo se organizirati, započeo je svoj proročki i povijesni govor u dvorani Vatroslav Lisinski 1994 godine stožerni general Janko Bobetko koji nas je napustio prije petnaest godina. Međutim njegov povijesni govor na osnivanju UHDDR ostao je zapisan i govori o svemu što se sa hrvatskim braniteljima događa danas.

Naime, Bobetko je tada upozorio sve da su hrvatski dragovoljci Domovinskog rata kamen temeljac Hrvatske države. Već tada je general Bobetko rekao da postoje oni koji traže riješenja kako bi oduzeli povijesna prava hrvatskom narodu, što je danas jako aktualno. Što čovjek može dati i koji je to primjer uvjerljiviji od onoga da golim prsima je spreman i brani svoju zemlju, kazao je.

Iz tih razloga, moramo biti svjesni da se ideali tih ljudi, ne samo mogu već MORAJU sačuvati, kaže general Bobetko. Mi ne ulazimo u bitke da bi ih izgubili, mi kad uđemo u bitku moramo je dobiti. Ja san jednom uglednom, uglednom ili neuglednom stranom diplomati rekao”znajte da ne pripadam naciji koja gubi rat za pet dana , kao što ste ga vi izgubili kazao je Bobetko te nastavio…

Poslušajte što je sve Janko Bobetko rekao u ovom povijesnom govoru o hrvatskim braniteljima, njihovim obiteljima, dragovoljcima obrambenog Domovinskog rata i na koji se način moraju hrvatske institucije i udruge odnositi prema svim hrvatskim braniteljima. No nažalost dogodilo se i događa se potpuno suprotno.

Nažalost, hrvatski branitelji su danas razjedinjeniji nego ikad. Udruge su počele nicati kao gljive poslije kiše i na taj se način sustavno razbijao korpus hrvatskih branitelja, pobjedničke hrvatske vojske.

Udruga kao gljiva poslije kiše…

Pojavilo se i nekoliko samozvanih tzv. krovnih udruga, koje su isključivo pod političkim kontrolama te su im važniji osobni interesi od interesa svih hrvatskih branitelja i njihovih obitelji. Politika i politički poslušnici u braniteljskim redovima uradili su svoje. Uspjeli su zapravo razjediniti “instituciju zvana hrvatski branitelji i dragovoljci obrambenog Domovinskog rata” i napokon je došlo vrijeme da se svim tim takozvanim i samozvanim “vođama” hrvatskih branitelja kaže, dosta, dosta je vašeg šurovanja sa političarima i ugađanja samo njima u političke svrhe, zanemarujući ogromnu problematiku onih koji su bili prvi kad je trebalo. Marginalizirali ste vašim neodgovornim i poslušničkim pogodovanjima politici “sve hrvatske branitelje”. Izigrali ste mnoge. Ali,…

Niste vi ispolitizirali sve hrvatske branitelje, kao što mislite, već se uporno ponašate kao nedodirljivi faraoni koji su politički zaštićeni i od kriminala i od svih nečasnih radnji kojih ima mnogo i zbog kojih, napokon  morate podnijeti račune svim hrvatskim braniteljima za koje govorite da ih predstavljate.Vrijeme je za to.

Zar nemate niti malo srama i ljudske odgovornosti?

Upravo tim ratnim herojima, ljudima, braniteljima, braniteljicama, invalidima, bolesnima, ali i obiteljima onih heroja koji nas svakodnevno u užasavajuće velikom broju napuštaju sa nenapunjenih 50-ak godina, morate podnijeti račune. Dosta je više vas, koji ste se prodali i prodajete se za judine škude.

Braniteljima je prekipjelo…

Vrijeme je za časne fajtere, i ratne časnike i dočasnike, koji su do dan danas imali strpljenja slušati vas i očekivati od vas da ponešto uradite, ali vi ste i dalje sami sebi dovoljni, upravo kako je i rekao stožerni general Janko Bobetko u svom povijesnom govoru, još davne ratne 1994 godine. Zato je dosta vas i vašeg politikanstva, a uskoro bi se mogli i uvjeriti kako ćete biti maknuti iz kako vi mislite, “vaših vječnih i nedodirljivih fotelja”.

T.H./D.K. / Braniteljski portal


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

11 KOMENTARI

 1. Problem je u tome što su još dok su pljeskali generalovom govoru, kovali planove kako razjediniti, po meni jedinu “silu”, koja moze od bilo koje vlasti uvjetovati rad, red i domoljublje, te domaći prosperitet, kao i odgovaranje pred institucijama pravosuđa za pronevjere, krađe, manipulacije i dr…Međutim..ova Snaga je razbijena do te mjere da se međusobno svađaju tko ima veću mirovinu…

 2. Eh postovani generale laka ti hrvatska gruda,pocivao u miru bozijem.
  suze mi teku nakon svega danas smo mi dragovoljci zadnja rupa na svirali ,a veleizdajnici sjede u saboru i bivaju presjednici i bogatuni i priznati biznismeni.
  Jesmoli za to nosili glavu u torbi.

 3. Jedinstvo braniteljske populacije je nestalo odlaskom SDP-a sa vlasti , isključivo njihova otvorena mržnja nas je mogla držati na okupu…., nažalost jedinstvo je bespovratno nestalo dolaskom tkzv” Domoljuba”’ ovi imaju perfidniji pristup ,nažalost to su činjenice, ovi vrli Domoljubi prethodne dvi godine su nas u rukavicama razbucali ka Bugarsku skupštinu uz svesrdnu podršku tkzv predstavnika braniteljske populacije iliti ugovornih obveznika koji su se obvezali na vjernost sotoni….,gotovo je, barem iz moje perspektive, demantirajte me da nisam u pravu!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

sedamnaest − 4 =