Porastao je broj novozaraženih koronavirusom…oboljeli i hrvatski vojnici u Litvi! Beroš: ”Neki liječnici namjerno skrivali opremu…”

U Hrvatskoj je ukupno 15 liječnika zaraženo koronavirusom...

Podijeli

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je o nekoliko potresa koji su pogodili Zagreb sinoć i tijekom noći i ponovio da je sve to očekivano.

Nacionalni stožer civilne zaštite na konferenciji za medije objavio je  najnovije podatke o broju zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj.

Na konferenciji za medije, ministar zdravstva Vili Beroš kazao je kako u Hrvatskoj od koronavirusa boluje 418 ljudi, što je porast od ukupno 36 novozaražena pacijenta…

Od ukupnog broja oboljelih, njih deset nalazi se na respiratoru i sve su to redom kronični bolesnici koji pritom boluju od još neke bolesti.

Prosječna dob oboljelih na respiratoru iznosi 61 godinu dok je prosječna dob svih oboljelih 49 godina. Uz to, više od 50 posto oboljelih su muškarci.

U Hrvatskoj je ukupno 15 liječnika zaraženo koronavirusom.
Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da je ukupno više od 2 tisuće kontakata, 20 tisuća u samoizolaciji. 12 posto pozitivnih je od ukupno svih testiranih. 15 bolničkih liječnika je zaraženo, 1 liječnik obiteljske medicine. Rekao je da u Osijeku imaju dva žarišta, a nažalost ima i liječnika koji su zaraženi.

General Boris Zdilar izvijestio je da su zaražena tri hrvatska vojnika u Litvi. Kaže da imaju blaže simptome i da nemaju komplikacija. Još je 39 pripadnika stavljeno u samoizolaciju. Za jednog se čekaju rezultati, donosi dnevnik.hr…

M.M.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here