FOTO Poništen natječaj za Bandićev Spomenik domovini težak 21 milijun kuna, kojeg nije ni potrebito raditi…”Oltar Domovine pada u zaborav”!

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Grad Zagreb poništio je natječaj za gradnju Spomenika domovini, koji bi trebao biti smješten između zagrebačke Gradske uprave i Koncertne dvorane “Vatroslav Lisinski”, jer se “ne može napraviti za 21 milijun kuna”, potvrdio je u srijedu navečer Hini autor Spomenika domovini, arhitekt Nenad Fabijanić, koji je kopirao nacionalnalni “Spomenik pobjede Oluja 95” podignut usred Knina…

-FOTO: Bandić izgradnjom spomenika domovini zabija zadnji čavao u lijes proslavi Dana pobjede,obrambenom Domovinskom ratu, Tuđmanu i Hrvatima!..

Spomenik domovini “ne može se napraviti za 21 milijun kuna” pa je postupak javne nabave poništen s obzirom na analizu troškovnika radova sudskog vještaka. Na natječaj je stigla samo jedna ponuda još početkom studenog koju je dala zajednica ponuditelja Tigra i Vodotehnika, koje su navele cijenu od 27,4 milijuna kuna (bez PDV-a), što je za gotovo šest milijuna kuna više od procjene Grada. Nakon višemjesečne analize Grad je odlučio poništiti natječaj i planira raspisati novi u veljači.

Spomenik domovini trebao bi prema najavama biti izgrađen najkasnije na proljeće 2020., te preuzeti komemorativnu funkciju Oltara Domovine na Medvedgradu i samim tim baciti u zaborav već postojeći Oltar Domovine koji je podigao prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman. Samim podizanjem ovog spomenika Domovini, proces detuđmanizacije bi bio pri samom kraju, bez obzira što je u Zagrebu podignut spomenik Tuđmanu, koji se nije dopao njegovoj obitelji, bez obzira koliko se neki zanosili s tim, spomenik prvom hrvatskom predsjedniku je već odvano morao biti na vidljivom mjestu u Zagrebu , a ne nakon dva desetljeća, No neka je podignut i neka ponosno stoji…H.

M.M. /Braniteljski portal


Vezane vijesti;

-FOTO: Bandić izgradnjom spomenika domovini zabija zadnji čavao u lijes proslavi Dana pobjede,obrambenom Domovinskom ratu, Tuđmanu i Hrvatima!..

FOTO: Bandić izgradnjom spomenika domovini zabija zadnji čavao u lijes proslavi Dana pobjede,obrambenom Domovinskom ratu, Tuđmanu i Hrvatima!


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − 10 =