Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, gostujući i u HTV-ovoj emisiji Dobar dan Hrvatska, obrazlagala je i branila lektiru koja sadrži pedofiliju. I sama je priznala da je sadržaj grozan.Ali?

Uz HRT-ove voditelje Karolinu Vidović Krišto i Mirka Fodora u emisiji je gostovao i Slobodan Prosperov Novak, a tema je reforma školstva, kurikul obrazovanja i školska lektira.

Kao uvod u razgovor voditelj je pročitao dva citata iz lektire namijenjene srednjoškolcima:

Citat prvi;

Neosjetno i posve prirodno, da smirim plač, počeo sam se zadovoljavati. Uskoro puštao sam tekućinu i gore i dolje, a kroz prozor u park vidio sam jednu sasvim malu djevojčicu. I ona je ispuštala tekućinu zadignute haljinice, čučeći…

Citat drugi;

Kad sam se vratio i to rekao Marini napravila je facu kao da vidi duh svog oca kako j**e  petogodišnju djevojčicu

Voditeljica Karolina Vidović Krišto je uputila svoju reakciju: “Prvo, radi se o univerzalnom kaznenom djelu pedofilije koja se ovdje promiče, a drugo, ma koliko u kontekstu kulture govorili o slobodi umjetnosti, nije li stravično da se školskoj djeci usađuju ovakve misli koje oni  prirodnim tijekom ne bi mogli imati u glavi?”

Pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj odgovara;

“Ja vjerujem da mi imamo vrlo kompetentne učitelje u našim školama i da učitelji u suradnji s psiholozima, pedagozima i drugim stručnjacima u školama mogu kvalitetno donijeti odluku koje sadržaje će prezentirati djeci i na koji način će ih obrađivati. Rekla bi da učitelji svaki takav primjer mogu iskoristiti kao loš primjer, pojasniti zašto je takav kontekst loš i zašto takvo ponašanje nije odgovarajuće…”

Nastala je kratka, skoro i žučna polemika između voditeljice Kroline Vidović Krišto i pomoćnice ministrice znanosti i obrazovanja Kralj koja je spominjala kontekst u kojem nalazi te citati, na što je Prosperov Novak odlučno kazao:

“Nema ovdje konteksta, kolegice, riječ o krivičnom djelu. Vlasnik škole je država, vi ste predstavnik države i ne smijete dopustiti da to uopće uđe u škole. Kažete da će učitelj to objasniti, učitelj ne smije doći u priliku objašnjavati citate koji su ovdje pročitani.”

Pedofilija u kurikulu – skandalozna pomoćnica ministrice obrazovanja Lidija Kralj-pogledajte – VIDEO

L.K.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

23 KOMENTARI

 1. Pa dok nam u državnim institucijama rade takvi “pedagozi”, naravno da će nam obrazovanje biti sve samo ne primjerenu svjetonazoru većine ovog naroda i ostalih građana!

 2. Jedno neka bude jasno svima – jednog dana mome klinji netko nametne ovakav sadržaj kroz lektiru – kaznene prijave će frcati na sve strane, da li sam bio jasan – na sve strane ! Dragi roditelji vidite da sustav našu djecu neće i ne može zaštiti, morate, moramo preuzeti inicijativu i taj sotonizam pedofilskog i gej lobija istjerati iz našeg okruženja – ISTJERATI !

 3. Hrvatska se želi prikazati kao mračna pečina u kojoj je sve, pa i školsko gradivo, najmračniji mrak. Osobe koje guraju opise kaznenih djela u dječje uđbenike, treba udaljiti iz sustava obrazovanja, kazneno procesuirat, a onda kao počinitelje kaz.dij. ne mogu uopće biti zaposlene u državnoj službi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dva × 4 =