POLITIČKA PRESUDA: Hrvatski svjetski kongres odbacio hašku presudu šestorici Hrvata iz BiH…

Političku presudu Prljiću i ostalima, kako joj suci u Haagu dadoše ime, Hrvatski svjetski kongres s ponosom odbacuje. Gdje su presude donešene na temelju nepravde, bez jasnih činjenica i u korist isključivo određenih političkih ciljeva, takav tribunal ne priznajemo, naprotiv osuđujemo", ističe se u izjavi Hrvatskog svjetskog kongresa (HSK) koju potpisuje njegov predsjednik Vinko Sabljo...

Dana 30. lipnja 2016. godine u Zagrebu, na redovitoj 6. Konvenciji, izabran je novi Izvršni odbor Hrvatskog svjetskog kongresa. Predsjednik: Vinko Sabljo (Švicarska) Dopresjednik za Sjevernu Ameriku: Ivan Curman (Kanada) Dopresjednik za Južnu Ameriku. Josip Hrgetić (Venezuela) Dopresjednik za Australiju: Ante Radić (Australija) Dopresjednik za Europu: Žarko Tomasić (Njemačka) Glavni tajnik: Igor Lacković (Austrija) Rizničarka: Diana Vukušić (Švedska) Tajnik za manjine: Mišo Hepp (Mađarska) Ravnatelj Domovinskog sjedišta u BiH: Željko Raguž (Bosna i Hercegovina) Tajnik Središta za istraživanje komunističkih zločina nad Hrvatima: fra Miljenko Stojić (Bosna i Hercegovina)
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Hrvatski svjetski kongres odbacio je u petak presudu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata  upozorivši kako u “BiH imamo kalifat iz kojeg ISIL-ovi ratnici operiraju po cijelom svijetu, a Hrvati su obespravljeni te ih se progoni i osuđuje”. 

Političku presudu Prljiću i ostalima, kako joj suci u Haagu dadoše ime, Hrvatski svjetski kongres s ponosom odbacuje. Gdje su presude donešene na temelju nepravde, bez jasnih činjenica i u korist isključivo određenih političkih ciljeva, takav tribunal ne priznajemo, naprotiv osuđujemo, ističe se u izjavi Hrvatskog svjetskog kongresa (HSK) koju potpisuje njegov predsjednik Vinko Sabljo.

HSK tvrdi kako “dok su horde mudžahedina harale BiH, a međunarodna zajednica glumila da ništa ne vidi, danas u istoj toj BiH imamo kalifat iz kojeg ISIL-ovi ratnici operiraju po cijelom svijetu, a Hrvati su obespravljeni te ih se progoni i osuđuje”.

Drugostupanjskom presudom šestorici BiH Hrvata u predmetu Prlić i drugi ICTY je potvrdio kaznu zatvora od 111 godina te je potvrdio postojanje udruženog zločinačkog pothvata i navodnu ulogu Hrvatske u agresiji na BiH.

HSK je međunarodna, neprofitna, nevladina i nestranačka organizacija, koja za zadaću ima povezati sve Hrvate i Hrvatice, hrvatske Udruge i ustanove izvan Domovine i tako stvarati bolje uvjete i interese hrvatske domovine i hrvatskog izvandomovinstva. Osnovan je početkom srpnja 1993. godine, a svjetsko sjedište mu je u New Yorku. U lipnju 1998. godine primljen je u Ujedinjene narode, kao nevladina međunarodna organizacija s konzultativnim statusom te djeluje u 30 zemalja.

Dana 30. lipnja 2016. godine u Zagrebu, na redovitoj 6. Konvenciji, izabran je novi Izvršni odbor Hrvatskog svjetskog kongresa. 

Predsjednik: Vinko Sabljo (Švicarska)
Dopresjednik za Sjevernu Ameriku: Ivan Curman (Kanada)
Dopresjednik za Južnu Ameriku. Josip Hrgetić (Venezuela)
Dopresjednik za Australiju: Ante Radić (Australija)
Dopresjednik za Europu: Žarko Tomasić (Njemačka)
Glavni tajnik: Igor Lacković (Austrija)
Rizničarka: Diana Vukušić (Švedska)
Tajnik za manjine: Mišo Hepp (Mađarska)
Ravnatelj Domovinskog sjedišta u BiH: Željko Raguž (Bosna i Hercegovina)
Tajnik Središta za istraživanje komunističkih zločina nad Hrvatima: fra Miljenko Stojić (Bosna i Hercegovina)

A.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •