U teškoj prometnoj nesreći na A1 četiri poginule osobe i pet ozlijeđenih.eška prometna nesreća dogodila se i u Brelima…

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu ujutro na autocesti A1 Zagreb-Karlovac, četiri osobe su smrtno stradale, a pet ih je ozlijeđeno, potvrdila je Hini zagrebačka policija...

Podijeli

Crno jutro na hrvatskim cestama. Na A1 u smjeru Karlovca došlo je do teške prometne nesreće u kojoj je smrtno stradalo četvero ljudi. Petero njih je ozlijeđeno. Prometna nesreća dogodila se i kod Makarske.

Nesreća u kojoj su sudjelovali teretno vozilo i kombi, dogodila na 19. kilometru A1  iza odmorišta Desinec…

Iz Policijske uprave zagrebačke rekli su Hini da je ozlijeđenima liječnička pomoć pružena u zagrebačkim bolnicama, no još se ne zna težina ozljeda.

Detaljnije informacije znat će se nakon što bude dovršen višesatni očevid.

Mediji neslužbeno navode da je kombi u kojem je bilo devet osoba, stao u zaustavnom traku A1. Nekoliko ljudi izašlo je iz kombija, a nedugo potom na kombi je naletio kamion. Zbog siline udarca oba vozila odletjela su u jarak.

Na mjesto nesreće stigla su tri tima Hitne pomoći te je petero ozlijeđenih odvezeno u zagrebačke bolnice – Rebro, Vinogradska i Sveti Duh, prenio je HTV.

Imali smo problema s vađenjem osoba zato što su tri osobe u kombiju bile prikliještene, gdje je trebalo rezati kombi, a jedna osoba je bila pod šleperom, tako da nju nismo mogli izvući isti čas dok nije došla dizalica s kranom, rekao je vatrogasac Dinko Omrčen iz JVP-a Karlovac.

Iz Hrvatskog autokluba (HAK) u 15 sati su izvijestili da je dionica A1 između čvorova Donja Zdenčina i Jastrebarsko u smjeru Karlovca, nakon završetka očevida prometne nesreće, otvorena za sve skupine vozila.

Prema neslužbenim informacijama koje doznaje Dnevnik Nove TV, kombi tvrtke Šuma promet iz Mustafine Klade, prevozio je 9 radnika na pošumljavanje šume kojom gospodari Šumarija Karlovac. Vozilo je bilo u kvaru i stajalo je propisno u zaustavnoj traci.

Kamion međimurske tvrtke Povrće Kosi pri punoj brzini udarilo je bočno u zaustavljeni kombi. Uzroci sudara još uvijek se utvrđuju.

Među poginulima su dvije žene i dva muškarca. Ozlijeđeni su prebačeni u tri zagrebačke bolnice.

Završetkom očevida autocesta je za sve skupine vozila na toj dionici otvorena nešto prije 15 sati, javlja HAK. 

Nesreća u Brelima

Teška prometna nesreća dogodila se i u Brelima oko 3:25.

26-godišnji vozač osobnog automobila izgubio je nadzor nad vozilom te je sletio s kolnika i udario u zid u Ulici Stjepana Radića u Brelima.

Vozač je prevezen u splitsku bolnicu, a zadobio je, za sada, neutvrđene ozljede, dok je 23-godišnji suvozač preminuo, potvrđeno nam je iz PU splitsko-dalmatinske.

D.K.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here