POGLEDAJTE VIDEO Zdravko Mamić tvrdi da je Sessi nosio novac, objavio je i imena sudaca: ‘Dao sam im pola milijuna eura‘

Optužio je predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu da je kriminalac i varalica...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Najveća pravosudna institucija u zemlji je donijela sramotnu presudu, poručio je Zdravko Mamić na konferenciji za novinare u Mostaru, dan nakon što je Vrhovni sud potvrdio presudu osječkog Županijskog suda kojom je odbjegli čelnik Dinama osuđen na šest i pol godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama…

screenshot-you tube

“Podnio sam ostavku na članstvo u skupštini Dinama i zatražio sam da me se razriješi funkcije savjetnika Dinama. Više nisam član nikakvog tijela niti sam u formalnom radnom odnosu. Moj ostavke su neopozive,” kazao je Mamić.

Mamić je u svom podužem izlaganju optužio niz sudaca, među kojima i predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu za korupciju i mito. Istaknuo je da će, ako do toga dođe, zatvorsku kaznu služiti isključivo u BiH, dodavši kako je podnio ostavke na sve funkcije u Dinamu, donosi jutarnji.hr.

“Podnio sam ostavku na članstvo u skupštini Dinama i zatražio sam da me se razriješi funkcije savjetnika Dinama. Više nisam član nikakvog tijela niti sam u formalnom radnom odnosu. Moj ostavke su neopozive,” kazao je Mamić.

Pozvao je vodeće ljude Dinama da naprave reviziju jer “bi to bila najveća hvala braći Mamić”.

“Najveća pravosudna institucija u zemlji je donijela sramotnu presudu. Ljudi će ostati upisani kao zločinci. U povijesti je bilo puno političkih suđenja i montiranih procesa i ovo je jedan takav. Nismo osuđeni za utaju poreza, to nigdje ne piše u presudi. Nema niti jednog eura pranja novca, a Dinamo za kojeg se tvrdi da je oštećen, tvrdi da nije oštećen,” kazao je Mamić.

Optužio je predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu da je kriminalac i varalica.

“Čovjek je kleptoman, kriminalac i varalica, čovjek koji odlučuje o pravu u jednoj suverenoj državi Republike Hrvatske. Spreman sam se staviti na dispoziciju državnom odvjetništvu i USKOKU kako bi dokazao da je Sessa kriminalac i da sam mu osobno donosio novac. Spreman sam surađivati u dokazivanju da je to kriminalac i otimač novca građanima, vrh hobotnice,” poručio je.

Mamić je za mito optužio i suca Županijskog suda u Osijeku Zvonka Vekića, suca Darka Krušlina, ali i suca visokog prekršajnog suda u Zagrebu Nedjeljka Bobana.

“Vekić me reketario, tražio da ga postavim za predsjednika suda u Osijeku. Isplatio sam mu preko 500.000 eura i za to imam dokaze,” kazao je Mamić, dodavši: “Imam sve dokaze protiv tih lopova i kriminalaca. Ima još i drugih. Predsjednik suda Zvonko Vrban je najveći kriminalac koji će kad tad biti smijenjen,” kazao je naglasivši kako je o svemu obavijestio DORH.

Mamić je naglasio da će zatvorsku kaznu, ako do toga dođe služiti u Bosni i Hercegovini.

“Ako dođe do toga zatvorsku kaznu ću služiti isključivo u BiH. Pravnici to znaju, ja formalno nikada nisam bio bjegunac niti sam danas bjegunac. Kada je prva presuda izrečena ja sam ostao u svojoj matičnoj državi. Kako mogu pobjeći iz vlastite države,” kazao je Mamić istaknuvši kako je podnio ostavke na sve funkcije u klubu, donosi /izvor jutarnji.hr. .

Više o svemu-/izvor -OVDJE


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

tri + 15 =