Pogledajte trenutak strašne eksplozije na mostu! VIDEO-FOTO; Savjetnik Zelenskog oglasio se o eksploziji na Krimskom mostu: Sve ilegalno mora biti uništeno.

Podijeli

Savjetnik Zelenskog oglasio se o eksploziji na Krimskom mostu: Sve ilegalno mora biti uništeno.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak objavio je poruku na Twitteru nakon različitih izvještaja o eksploziji ili požaru koji je oštetio taj most, nazivaju to “početkom”, ali nije direktno priznao odgovornost Ukrajine.

Strašna eksplozija na mostu koji je uništen

 

– Krim, most, početak. Sve ilegalno mora biti uništeno, sve ukradeno mora biti vraćeno Ukrajini, sve što je Rusija okupirala mora biti protjerano – napisao je Mihajlo Podoljak.

Ne čini se više upotrebljivim. ŠTO JE SJAJNO!

Oleksij Danilov, tajnik Ukrajinskog vijeća za nacionalnu sigurnost, na Twitteru je primijetio kako se napad dogodio samo dan nakon 70. rođendana ruskoga predsjednika Vladimira Putina.

On je, naime, na toj društvenoj mreži objavio video oštećenog mosta uz poznatu izvedbu pjesme “Sretan rođendan, gospodine predsjedniče”, koju je glumica Marilyn Monroe 1962. godine otpjevala američkom predsjedniku Johnu F. Kennedyju.

U svakom slučaju, prizor gorućeg Kerčkog mosta ogroman je dodatan poticaj ukrajinskom moralu.

Poznato je da se proteklih tjedana, s napredovanjem ukrajinske vojske na jugu prema Hersonu, pojačao vojni promet putem mosta prema Krimu, a tenkovi i druga artiljerijska oprema slijevali su se iz Krima prema prvim linijama u Hersonskoj oblasti. Osim toga, pojačane su mjere za zaštitu mosta koji je tu opskrbu omogućavao. Snimljeni su tako brodovi-mamci s radarskom opremom i vježbe za stvaranje dimne zavjese, pisao je ovih dana New York Times.

Oštećenje mosta trebalo bi svakako pomoći ukrajinskoj protuofenzivi jer je Krim ključan za dostavu goriva, opreme i municije ruskim jedinicama na bojišnici.


Podijeli