Pogledajte svečani mimohod na 25. Obljetnicu VRO Maslenica…VIDEO…

Svečani mimohod Zadarskim ulicama
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Danas su u Zadru svi politički dužnosnici Hrvatske, osim Pupovčevih zastupnika SDSS koji su u vladajućoj koalicijskoj Vladi RH.

MIMOHOD ULICAMA ZADRA- SVEČANOG POSTROJA SA RATNIM STIJEGOVIMA SVIH HRVATSKIH RATNIH POSTROJBI IZ OBRAMBENOG DOMOVINSKOG RATA, SUDIONIKA VRO MASLENICA I SVIH ONIH KOJI DRŽE DO VELIKE ŽRTVE HRVATSKIH BRANITELJA U VRO MASLENICA I DOMOVINSKOM RATU.

Operaciju su planirali i izveli generali Janko Bobetko, Ante Gotovina, Ante Roso, Mirko Norac i Mladen Markač. U izvedbi operacije Maslenica bile su angažirane sve grane Oružanih snaga RH, a sudjelovale su postrojbe tadašnjeg Zbornog područja Split (4. gardijska brigada “Pauci”, taktičke grupe 112. i 113., 126. brigada, 7. domobranska pukovnija, 40. inženjerijska bojna, 72. bojna VP), specijalne postrojbe MUP-a, dijelovi 9., 3., 2., 5,i 1. gardijske brigade, dijelovi postrojbi GSHV-a, te Središnjica elektroničkog djelovanja Split, kopnene, diverzantske i pomorske snage HRM-a i eskadrila helikoptera HRZ-a.

Za vrijeme napadnih djelovanja tijekom operacije, od 22. do 25. siječnja poginulo je 13 hrvatskih branitelja, sljedeća dva dana (26. i 27. siječnja) u obrani dostignutih crta poginulo je još šest, a 70 pripadnika HV-a je ranjeno. U snažnim topničko-raketnim i tenkovskim, a povremeno i pješačko-diverzantskim, napadima velikosrpskih agresora koji su uslijedili odmah nakon “Maslenice”, do 31. ožujka 1991. broj poginulih hrvatskih branitelja popeo se na 127.

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve hrvatske heroje NJIH 127, koji položiše svoje živote na Oltar Domovine protiv srbočetničkog agresora potpomognutog sa komunističkom srpskom agresorskom JNA.

Svečanost se dalje nastavlja u Zadarskom kazalištu i bez koalicijskih partnera iz SDSS

Danas su u Zadru svi politički dužnosnici Hrvatske, osim Pupovčevih SDSS zastupnika koji su u vladajućoj koalicijskoj vladi RH.

Svojim nedolaženjima na ove velike hrvatske obljetnice i ne poklanjajući se svim poginulim hrvatskim braniteljima SDSS i Milorad Pupovac daju jako loš i huškački primjer svim hrvatskim pravoslavcima a posebice onim hrvatima pravoslavne vjeroispovijesti koji su stali u obranu svoje domovine Hrvatske i onima koji Hrvatsku priznaju za svoju Domovinu, kojima Pupovac nikako ne pripada što se često može čuti od samih pravoslavaca u Hrvatskoj i hrvatskih branitelja pravoslavaca koji Pupovca i njegovu profesionalnu srpsku megalomansku politiku sve češće u zadnje vrijeme povezuju sa velikim kriminalom i zazivaju hrvatsko pravosuđe da se pozabavi Pupovcem, što ovi do sad nisu uradili.

Hrvatske pobjede nad srbočetnilkim agresorom se slave i slaviti će se

No, nedolazak, nepoštivanje  i nepriznavanje hrvatskih žrtava POGINULIH U SRBOČETNIČKOJ AGRESIJI, politički kameleon Pupovac zasigurno neće ničim umanjiti veliku hrvatsku pobjedu nad srpskim agresorom a samim tim neće umanjiti niti proslavu 25. obljetnice velike hrvatske pobjede MASLENICA 93, kojom je spojen Hrvatski jug i sjever. Velika Maslenička bitka protiv srpskog agresora je uzela i svoj veliki danak. Poginulo je 127. hrvatskih branitelja kojma se upravo danas odaje dužno poštovanje i odavati će se dok je Hrvata i Hrvatske.

A.K.

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •