POGLEDAJTE NAJBOLJI I NAJLOŠIJI RASPLET ZA HRVATSKU U SKUPINI, EVO ZAŠTO KAUBOJI NAVIJAJU ZA ANGOLU

Čekaju nas Danska i Argentina te Bahrein ili Kongo, drugi krug kreće u četvrtak...

Podijeli

Dva putnika iz skupine C za drugi krug natjecanja znaju se. Katar i Hrvatska sigurno idu dalje, samo je pitanje s koje pozicije, odnosno koliko će bodova ponijeti sa sobom, a odgovor će se znati ovisno o ishodu posljednje dvije utakmice. Jasno, prenose se bodovi samo iz utakmica s reprezentacijama koje također idu dalje…

Za Hrvatsku je idealan scenarij pobjeda nad Katarom i pobjeda Angole nad Japanom jer bi to značilo da Angola ide dalje, odnosno da mi nosimo maksimalna 4 boda (iz pobjeda nad Angolom i Katarom) u drugi krug. Zapravo bi tako ispalo da onaj neugodni remi s Japanom kao da se nije ni dogodio jer ne bi imao utjecaj na bodovni saldo, donosi sportske.

Također, Hrvatskoj svaka pobjeda bez obzira na ishod Angola – Japan donosi najmanje tri boda, što nije toliko loše.

Najlošiji rasplet je, jasno, poraz od Katara i pobjeda Japana jer nam to garantira tek mršavi bod za drugi krug i puno teži put do mjesta za četvrtfinale.

S obzirom da smo sigurni u prolaz dalje, nije naodmet pogledati i malo dalje, odnosno što nas čeka nakon današnje utakmice s Katarom.

Ulazimo u drugi krug u skupinu II, a tamo dolaze i tri reprezentacije iz skupine D. Znaju se da su dvije sigurno Danska i Argentina, dok će se za treće mjesto u izravnom obračunu boriti Bahrein i Kongo. Favorit je svakako Bahrein…

Prvu utakmicu igramo 21. siječnja (četvrtak), a s koje ćemo pozicije iz naše, uvodne skupine ući u drugi krug ovisi i kakav će nam biti raspored. Budemo li prvi, a budu li i ostale današnje utakmice u skupinama C i D okončane u korist favorita, redoslijed će nam biti Bahrein (četvrtak), Argentina (subota), Danska (ponedjeljak).

Budemo li drugoplasirani, odmah na startu idemo na Dansku, pa onda Bahrein i Argentinu.

D.J.


Podijeli