Pogledajte koliko ima firmi sin bivšeg Hrvatskog premijera!

Radi se o pripadniku tzv. zlatne mladeži. Vjenčani kum mu je Ivan Todorić, najmlađi sin odbjeglog tajkuna Ivice Todorića. Njih su dvoje dugi niz godina nerazdvojni a Ivan je Todoriće podržavao i kad su upali u financijske neprilike...

PXL_090420_406
Podijeli

Sin bivšeg hrvatskog premijera Nikice Valentića, Ivan Valentić direktor je ili član Nadzornog odbora čak osamnaest poduzeća iako još nije navršio četrdeset godina! Otkriva to sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu. 

Upravo je taj sud objavio oglas kojim se pozivaju vjerovnici Nive d.d., tvrtke kojoj je dugogodišnji predsjednik uprave bio bivši premijer Nikica Valentić, (a sada je to njegov sin) da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te tvrtke s evidentiranim dugom od oko 1,35 milijuna kuna, donosi pouzdano.hr.

Sudeći prema u Hrvatskoj već mnogo puta viđenom scenariju, još jednom bi se u staroj tvrtki mogli ostaviti dugovi a poduzeće će pod drugim imenom nastaviti poslovati, samo bez dugova. Upravo na tu pošast godinama upozorava sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić.

Jedna tvrtka manje, nema veze, ostaje ih još 17

Stečaj Nive d.d. obitelj Valentić neće ni osjetiti s obzirom na broj poduzeća koje posjeduju. Ima ih ukupno 18 a svima upravlja sin bivšeg premijera Ivan Valentić.

Radi se o pripadniku tzv. zlatne mladeži. Vjenčani kum mu je Ivan Todorić, najmlađi sin odbjeglog tajkuna Ivice Todorića. Njih su dvoje dugi niz godina nerazdvojni a Ivan je Todoriće podržavao i kad su upali u financijske neprilike.

Ivan Todorić i Ivan Valentić

Nedvosmisleno se radi o uspješnom poduzetniku s obzirom da je sposoban upravljati s čak osamanaest kompanija koje se bave svim mogućim djelatnostima, od projektiranja, energetike do peradarstva i osiguravateljskog biznisa:

I.V.


Podijeli