Pogledajte kako izgleda UFC-ov ranking nakon pobjeda Stipe Miočića i Marlona Vere

Teška kategorija od ovoga tjedna i službeno ima novog prvog izazivača...

Podijeli

Rezultati s prošlog vikenda održane UFC 252 priredbe očekivano su izazvali određene promjene na rankingu najpoznatije MMA promocije…

One najbitnije, dogodile su se u teškoj i bantam kategoriji te na muškoj ‘pound-for-pound’ ljestvici.

Iako je Daniel Cormier nakon poraza od Stipe Miočića potvrdio kraj karijere, UFC je bivšeg dvostrukog prvaka zadržao na svom rankingu, ali DC je pao i na poretku teške, u kojoj je po novome treći izazivač, i na poretku ‘p4p’ liste na kojoj je od ovoga tjedna na sedmom mjestu (preskočio ga je Alexander Volkanovski).

Samim time, Francis Ngannou je postao je prvi borac na ljestvici izazivača, dok je druga pozicija pripala Curtisu Blaydesu.

Promjene u bantam kategoriji najviše su uzrokovale pobjede Meraba Dvalishvilija koji je skočio za tri mjesta te je sada 12., dok je za isto toliko pozicija pao njegov poraženi suparnik John Dodson.

Marlon Vera postao je pobjedom nad Seanom O’Malleyjem novo lice u TOP 15 bantama (14.), a time je s istog poretka istisnuo svog posljednjeg suparnika.

Spomenimo i da je Stipe ostao rangiran kao treći na ‘p4p’ ljestvici te su ispred njega samo Khabib Nurmagomedov i Jon Jones.

Kompletan ranking pogledajte OVDJE.

D.J.


Podijeli