HRVATSKI BRANITELJI POGLEDAJTE ŠTO JE MINISTAR MEDVED POSLAO UDRUGAMA – ŠTO VI MISLITE O OVOM?

Komu je u interesu da odavanje počasti našim palim za slobodu Hrvatske svede samo na političke skupove? Ne to se ne smije dogoditi!...

Komu je u interesu da sve naše velike hrvatske pobjedničke obljetnice prođu samo uz političare koji su u prolazu, a mi ostajemo i s tugom u srcu se tada prisjećamo naše braće....-Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Ministarstvo hrvatskih branitelja odaslalo je svim braniteljskim udrugama dopis u kojem se navodi kako bi se po njima branitelji trebali ponašati na objetnicama iz Domovinskog rata u prigodi odavanja dužne pošte poginulima za neovisnu, samostalnu i demokratsku državu Hrvatsku…

U dopisu se sugerira tko bi trebao a tko ne polagati vijence i paliti svijeće. Koliko  bi trebalo biti govornika. Kad bi se održavala misa zadušnica za sve hrvatske branitelje. U dopisu se nadalje sugerira da bi -po njima- tada trebalo sve biti “bolje” i kraće , pa spominju kao “dobar primjer”da bi to sve sličilo na obljetnicu “Dana pobjede , domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu”, kao i u Okučanima na obljetnici “Bljeska”.

Naime, svjedoci smo da se ovogodišnja najveća obljetnica hrvatske pobjede u Kninu svela samo na žurbu i trčanje, jako mali broj odabranih, kako bi se izbjegle eventualne “političke paranoje i strah” od negodovanja dijela nazočnih. Ne, to nikako nije dobro. Hrvatski branitelji na svoj Dan hrvatskih branitelja- moraju polagati vijence i paliti svijeće svojim suborcima i braći po oružju, kao i na svim drugim gradskim i županijskim obljetnicama! Hrvatski branitelji moraju biti u protokolu!

Nekima izgleda još nije jasno , koliko je tuge i boli- ne samo u obiteljima poginulih , već i u dušama suboraca koji na te dane moraju polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća barem na trenutak ublažiti svoju tugu, jednako kao i obitelji i prijatelji svih naših poginulih.Mnogima još nije jasno koliko je tuge, ai i ponosa u obiteljima poginulih kad im na spomen obilježja vijence polažu i pale svijeće suborci njihovih sinova i kćeri , jer ih obitelji smatraju svojom obitelji, sinovima i kćerima u što smo se mnogi od nas uvjerili, nažalost mnogo puta.

Komu je u interesu da sve naše velike hrvatske pobjedničke obljetnice prođu samo uz političare koji su u prolazu, a mi ostajemo i s tugom u srcu se tada prisjećamo naše braće.

Komu je u interesu da odavanje počasti našim palim za slobodu Hrvatske svede samo na političke skupove? Ne to se ne smije dogoditi!

Slobodno javno u svojim komentarima napišite – slažete li se sa ovim dopisom ili Vi imate mnogo bolja rješenja za nešto o čemu ministarstvo želi polemizrati.

“Ne želim vjerovati da je ovakva zamisao došla od ministra Medveda, jer to ne sliči na njega i njegov habitus”.

Pročitajte dopis braniteljskim udrugama koji je potpisao ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved-i sam hrvatski branitelj…

Ministarstvo hrvatskih branitelja, dopis-obljetnice-nalog

M.M.Viribus Unitis


Vezane vijesti;

EKSKLUZIVNO: MINISTAR MEDVED održao tajanstveni sastanak s braniteljskim udrugama…Tema Kurikul povijesti…Veliki broj predstavnika udruga ogorčeno i neupućeno u temu!…
NITKO NEMA PRAVO NARUŠAVATI DOSTOJANSTVO ŽRTVE I KOMEMORACIJE…

Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

57 KOMENTARI

 1. KAO prvo to nije ministarstvo branitelja neogo ministarstvo JNA oficira i partizana,koji se financiraju iz minstarstava branitelja.drugo SRAMOTNI ZAKON O PRAVIMA BRANITELJA KOJI JE PUN DISKRIMINIRAJUCIH CLANAKA SAMO JEDAN PRIMJER ZA ISTU RANU U SPEC POLICIJA I GARDIJSKE BRIGAE IMAJU 1,90 DOK OSTALI BRANITELJI 1,50 BODOVA.GDJE NEZAPOSLENOM HRVATSKOM BRANITELJU JE ODUZETO PRAVO NA LJECENJE MORA PLACATI PARTICIPACIJU A POSTO NEMA PRIMANJA NE MOZE SE LJECITI,NEZAPOSLENI BRANITELJ SE PO NAPUTKU TOG MINISTARSTVA DA BI DOBIO 1000KN MORA ISPUNJAVATI UVJETE I PRIKUPITI DOKUMENTE KAO DA JE RATNI ZLOCINAC ILI MAFIJAS,NE SMIJE U ZADNJIH GODINU DANA NISTA PRODATI DA BI PREZIVIO(VALJDA PO TOM MINISTARSTVU BI TREBAO CRKNUTI OD GLADI):NE SMIJE POSJEDOVATI NISTA PA CAK NI DJECA MU NE SMIJU POMOCI DA PREZIVI. TO ISTO MINISTARSTVO JE PROCJENILO ZIVOT JEDNOG BRANITELJA NA PRVOJ CRTI NA 33 LIPE PAMETNOM DOSTA ITD ALI ZATO MIROVINE JNA I PARTIZANA RASTU A BRANITELJIMA SE POSTAVLJAJU UVJETI GORE NEGO DA NAPISETE MOLBU ZA SOCIJALU I TU STE DISKRIMIRANI MANJE DOKUMENATA I UVJETA ZA SOCIJALNU POMOC

 2. NEKA NADJE POCINITELJE ISARANOG SPOMENICIMA HRVATSKIH BRANITELJA…I ZASTI SE TO NIJE POJAVILO U VIJESTIMA….TKO GA PITA ZA MISE……PRODANI JUDINI SINOVI KAKO IH NIJE SRAMOTA pozzzz.iz HEROJSKOG VUKOVARA JOŠ NAS IMA…..neka znaju HEROJI SE NIKAD NE ZABORAVLJAJU.

 3. Sve udruge ukinuti..ostavi samo jednu krovnu koja će objediniti sve branitelje i njihove potrebe lišene svake politike i one željne slikavanja. A ovo sad je očito uplitanje politike vlade RH koja je ionako jugoslovenski nastrojena većinom. Čast iznimkama.

 4. Slažem se sa ministrom,tako izgleda dostojanstven protokol.Svi ostali vijence mogu stavit nakon službenog protokola.Dolazim na obljetnice i ne stoji mi se baš po nekoliko sati,nekad na kiši,nekad po hladnoći dok se razno razni izredaju sa vijencima.

 5. Stvarno ne razumijem što Vama pojedincima znači odati počast poginulim braniteljima i suborcima. Znači li to takmičiti se tko će doći sa većim vijencem ili doći i zapaliti svijeću? Samim svojim dolaskom odajemo počast skrušeno zapalimo svijeću. Mnogi to vide kao promociju, najavu pri polaganju vijenca da se čuje njegovo ime, da se pokaže jedino na taj dan kako mu je stalo do poginulih a cijelu godinu se niti ne sjeti niti većina njih zna šta se na određenim mjestima dogodilo. Vama pojedinima je to odavanje počasti? Ne meni osobno nije. Upravo taj primjer koji sada predlaže Ministarstvo primijenili smo na obilježavanju Dana grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja. Umjesto dosadašnjeg polaganja dvadeset i nekoliko vijenaca položena su tri vijenca. Prvi zajednički vijenac polagala je udruga roditelja i obitelji poginulih hrvatskih branitelja koji su predvodili polaganje i sa njima udruge proizašle iz Domovinskog rata zapalivši svijeće. Drugi zajednički vijenac bio je vijenac izaslanstava Predsjednice Republike, Vlade, Sabora i svih ministarstava kao i GSHV. Treći zajednički vijenac položili su predstavnici županija, gradova i općina predvođeni domaćinom u čijoj je organizaciji odavanje počasti. Nakon toga dana je mogućnost svima tko želi odati počast da to učine, bez prozivanja. Da uvijek se pojavi netko tko želi da se njega javno prozove kako bi drugi čuli da je i on bio tamo. Ako taj netko dolazi samo radi medijske pozornosti onda to nije odavanje počasti već osobna promiđba što je sramotno da mjesta stradanja naših suboraca koristi u tu svrhu. Za one koji nisu upoznati radi se o odavanju počasti na Spomen području Barutana gdje je 29. 09. 1991. zloglasni major Tepić digao u zrak skladište TMS-a gdje je pritom poginulo 11 naših heroja i suboraca i nepoznat broj vojnika tzv JNA. Na gradskom Paviljonu bila su samo dva govornika odakle je krenuo Mimohod pobjednika do Barutane sa stotinama djece, branitelja, vojske, policije i građana. Na Barutani nije bilo govornika osim voditeljice protokola. Mirno i u tišini odana je počast i dužno poštovanje poginulima te je nakon odavanja počasti služena sveta Misa. Osobno to smatram dostojnim i odavanjem dužnog pijeteta prema poginulim herojima.

 6. Stvarno ne razumijem što Vama pojedincima znači odati počast poginulim braniteljima i suborcima. Znači li to takmičiti se tko će doći sa većim vijencem ili doći i zapaliti svijeću? Samim svojim dolaskom odajemo počast skrušeno zapalimo svijeću. Mnogi to vide kao promociju, najavu pri polaganju vijenca da se čuje njegovo ime, da se pokaže jedino na taj dan kako mu je stalo do poginulih a cijelu godinu se niti ne sjeti niti većina njih zna šta se na određenim mjestima dogodilo. Vama pojedinima je to odavanje počasti? Ne meni osobno nije. Upravo taj primjer koji sada predlaže Ministarstvo primijenili smo na obilježavanju Dana grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja. Umjesto dosadašnjeg polaganja dvadeset i nekoliko vijenaca položena su tri vijenca. Prvi zajednički vijenac polagala je udruga roditelja i obitelji poginulih hrvatskih branitelja koji su predvodili polaganje i sa njima udruge proizašle iz Domovinskog rata zapalivši svijeće. Drugi zajednički vijenac bio je vijenac izaslanstava Predsjednice Republike, Vlade, Sabora i svih ministarstava kao i GSHV. Treći zajednički vijenac položili su predstavnici županija, gradova i općina predvođeni domaćinom u čijoj je organizaciji odavanje počasti. Nakon toga dana je mogućnost svima tko želi odati počast da to učine, bez prozivanja. Da uvijek se pojavi netko tko želi da se njega javno prozove kako bi drugi čuli da je i on bio tamo. Ako taj netko dolazi samo radi medijske pozornosti onda to nije odavanje počasti već osobna promiđba što je sramotno da mjesta stradanja naših suboraca koristi u tu svrhu. Za one koji nisu upoznati radi se o odavanju počasti na Spomen području Barutana gdje je 29. 09. 1991. zloglasni major Tepić digao u zrak skladište TMS-a gdje je pritom poginulo 11 naših heroja i suboraca i nepoznat broj vojnika tzv JNA. Na gradskom Paviljonu bila su samo dva govornika odakle je krenuo Mimohod pobjednika do Barutane sa stotinama djece, branitelja, vojske, policije i građana. Na Barutani nije bilo govornika osim voditeljice protokola. Mirno i u tišini odana je počast i dužno poštovanje poginulima te je nakon odavanja počasti služena sveta Misa. Osobno to smatram dostojnim i odavanjem dužnog pijeteta prema poginulim herojima.

 7. Ajde više neserite… Vijence uglavnom polažu gradovi, razni političari i slično… svi žele da ih se prozove i vidi… Nedavno na Trokutu kod Novske polaganje vijenaca sat i pol… ljudi pričaju, skoro i za pjevali…. sve bez imalo pijeteta…. a uz to koliko novaca potrošeno za cvijeće i svijeće, bolje da se taj novac uplati nekom bolesnom branitelju…

  • To je sasvim druga tema! Da, u pravu si i Medved je takav naputak trebao poslati, a ne pokušati filtrirati!!! On će danas filtrirati, a tko će sutra? Uključiti malo mozak treba ponekad kad se javljaš, jebo tvoje osječaje. I ima ljudi koji SAMI plate vijenac, a ne čekaju da im država da sredstva! Neka traje i 4 sata ako treba, ali Medved i svi ostali predstavnici politike, a kojima je netko drugi kupio vijenac neka idu na začelje kolone.

  • Željko Petko koliko znam imali su sastanak u Ministarstvu branitelja, četrdesetak udruga i o tome raspravljali….uostalom iskreno reci dali si kada organizirao bilo kakvo obilježavanje u svezi Domovinskog rata….ja sam bar 30….volim takve pametne, samo priča bez djela i naravno pljuvačina po svima..

  • Miroslav Ivančić nije pluvačina baš po svima. To treba zaslužiti. A organizirajući preko 30 evenata stavlja i tebe blizu te kategorije. Vas organizatore treba sve ukinut, znamo mi i sami zapalit svijeću, a znamo i sami gdje je sve treba paliti.. Strašna djela udruga, organizatora i ministarstva su nas daleko doveli, nema šta, svaka čast, ali nemojte više.

  • Željko Petko pa biti će mi čast da onda razmjenimo iskustvo i da zajedno napravimo kako je najbolje… meni nitko ne određuje tko će i kada polagati vijence i govoriti, ali imam puno iskustva i znam kakvi se pojavljuju pod krinkom branitelja a zapravo guraju neke sitne osobne interese… Lijep pozdrav iz Pakraca!

  • Željko Petko vidim da su ti prijatelji i Šeki i još neki koji me poznaju pa ih pitaj tko sam prije pljuvanja….i ja bi mogao iz ovog kratkog dopisivanja o tebi svašta zaključiti i napisati…. ali ako si branitelj ne želim…

 8. O Bože,pa zar to itko može tražiti ili uzeti pravo na pijatet onih koji su obranili naše postojanje ?!Heroji naši Vi koji ste sa nama i Vi koji ste otišli živjet ćete viječno i dok je Hrvata u ovoj mAloj i prelijepoj nam domovini Hrvatskoj!

 9. Nabijem ja svu tu političku kliku na ……pas mater a mi eto tu skup i hrabri eh svi poginuli nas proklinju kad vide na kaj sad Domovina izgleda

 10. Jos k tome” polažu drzavni službenici DRUGI ukoliko su nazocni.!!!PA oni bi trebali biti ZADNJI jer su naj manje ili nikako zasluzni za to.a Tomo Medved zadnje vrime postaje sve vise pravi Hrvatski političar.pa tako da bi i njemu i nama polako to trebalo biti jasno.

 11. Najbolje rješenje je da Hrvatsku preuzmu Hrvati. Dosta je bilo da Hrvatsku vode sinovi i unucad yugosrbokomunista. Oni Hrvatsku državu vode u propast a to im je u cilju i to rade uz blagoslov Briselskih sluga. Hrvatsku državu tribaju voditi Hrvatski branitelji i njihova djeca. Jer Hrvatski branitelji su bili spremni dati svoje živote za Hrvatsku državu i oni neće prodati Hrvatsku ni Briselu ni beogradu. U Hrvatskom saboru i u Hrvatskoj vladi mogu sjediti samo Hrvatski branitelji. Tako isto u Hrvatskom saboru nije mjesto ni pupovcu vec manjine u Hrvatskoj može zastupati Hrvatski branitelj pravoslavne vjeroispovjesti. Tada gospodine ministre Medvjed nećete morati mijenjati protokole i slušati Briselske i beogradske sluge.
  NA LJUTU RANU – LJUTU TRAVU.
  BOG I HRVATI.
  HRVATSKA – HRVATUM.
  ZA DOM SPREMNI !!!!!!!!!!

  • Pozdrav prijatelju,
   Doista riječi koje si napisao imaju težinu istine za bolje Hrvatsko sutra.U potpunosti se slažem sa tvojim stavom, ali dok nas malo razmišlja na takav način Domovina nam tone sve dublje u ponor.Tko će je izvući?
   Ja sam uz tebe.
   BOG i HRVATI
   HRVATSKA pripada HRVATU!
   Za Dom Spremni

 12. Ja ne bi puno o tome, ali jadno cu reci: Tvorci Lijepe nase su njemi pokojni i zivi Branitelji i prema tome oni su bili i ostaju dalje na prvome mjestu a onda slijede svi oni koji su dobrobitu drzave ??sluzili i to je to??????

 13. Ministre MEDVEDE Hrvatski Branitelji nisu vesla sisali.
  Jasna nam je poruka koja nam se šalje kao Braniteljima.
  Ukratko PLENKOVIĆ je odsvirao svoje i garantirano je gubitnik po pitanju politike u Hrvatskoj.
  Dok ste mislili da je nepobjediv drukčiju ste priću pričali.
  Sada bi htjeli KOLINDU uvaliti da preuzme HDZ,to bi bilo poput SUICIDA Hrvata,jer jako dobro znamo koji lobiji stoje iza toga.
  KRIMINAL je i preblag pojam za ono što ste smislili.
  Nadam se da Branitelji i Hrvatski narod neće nasjesti na vaš KRIMINALNI GENOCID.
  Toliko ste MEDVEDE presmješni da ne mogu vjerovati.
  PLENKOVIĆ je za vas orkanska bura a vi MEDVEDE i vaša šaka JADNIKA kojoj i sami pripadate ste CUNAMI koji bi u par sekundi SRAVNIO HRVATSKU.
  Skupila se neškolovana svita uz podršku VODOINSTALATERA i uspješnog POLJOPRIVTEDNIKA itd.

  • Dragica Baresic branitelji su za njih “marginalci” koji mogu poslužiti ponekad u dnevno-političkom igrokazu kao statisti odnosno bolje rečeno kao kulise. Nažalost prosprpska politika je ušla na mala vrata u Hrvatsku sa Miloradom Pupavcom i postali smo taoc jedne osobe kojom upravljaju iz države koju smo porazili vojno upravo uz pomoć tih “marginalaca”. Kak bi se reklo:”dobili smo bitku ali smo izgubili rat”!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

sedamnaest + 6 =