PODRŠKA IZ CIJELOG SVIJETA: LUDILO NA POVIJESNOJ UTAKMICI: EVO KAKO ĆE OSJEČANI ODGOVORITI HNS-U I POKAZATI DA ZABRANA NEMA SMISLA!

Navijači Osijeka našli su način da zaobiđu zabranu HNS-a, a podrška stiže sa svih strana svijeta...

Podijeli

Pitanje prvaka odavno je riješeno, ali u posljednjih 90 minuta nogometnog prvenstva Hrvatske očekuje nas dramatična borba za drugo mjesto koje ove sezone vodi u kvalifikacije Lige prvaka. Centar hrvatskog nogometa danas je Osijek, koji uoči presudnog okršaja s Lokomotivom (21.05) ima sve u svojim rukama…

Osijek, Lokomotiva i Rijeka bore se za poziciju doprvaka koja ove sezone ima dodatnu vrijednost, donosi kvalifikacije za elitno nogometno natjecanja Starog kontinenta. Dinamo je uvjerljivo prvi sa 77 bodova, Osijek i Lokomotiva imaju po 62 boda, no Osijek je bolji u međusobnom skoru, dok Rijeka ima bod manje.

Dodatnu draž borbi za drugo mjesto daje činjenica da će Osijek i Lokosi igrati međusobno na stadionu Gradski vrt, dok Rijeka dočekuje Istru 1961.

Računica je jasna, Osijek ili Lokomotiva pobjedom osvajaju drugo mjesto, Osijek može biti drugi i u slučaju remija, no tada Rijeka ne smije slaviti protiv susjeda iz Pule. Momčadi s Rujevice drugo mjesto donosi jedino pobjeda protiv Istre i remi u Gradskom vrtu.

U Gradu na Dravi danas je opća mobilizacija, a domaći navijači javljaju se porukama podrške sa svih strana svijeta – jer Gradski stadion, odlukom HNS-a, neće biti otvoren za gledatelje. No domaći će, već sada je jasno, imati ogromnu podršku.

Već na posljednji trening pred derbi Bijelo-plavih s Lokomotivom došli su u Gradski vrt i navijači. Dakako, pripadnici navijačke skupine Kohorta. U ne malom broju. Dapače, bilo ih je više nego na nekim utakmicama. Razlog tom činu bila je želja navijača pokazati svojim ljubimcima koliko su im privrženi, pa i za što su uskraćeni prigodom sinoć odigrane utakmice budući da je na snazi bila odluka HNS-a da se igra bez nazočnosti gledatelja. A još i prije nego što je trener Ivica Kulešević izveo svoje učenike na taj posljednji trening u ovoj natjecateljskoj sezoni stadionom su odjekivali pjesma i skandiranje “Osijek, Osijek”…

Kad su pak Bijelo-plavi izašli na travnjak nastao je urnebes. Navijačima u tom trenutku nitko nije branio uporabu njima omiljene pirotehnike; petarde, baklje, rakete sve što postoji u tom arsenalu bilo je u upotrebi.

VIŠE O SVEMU-OVDJE

D.J.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here