Podijeli

U nedjelju, 27.05.2018. godine obilježeni su  dani sjećanja na stravične  komunističke zločine 1945. godine.

Mnoštvo nedužnih ljudi i djece stradalih od zločinačke ruke, odvođeno je podno zagrebačkog Sljemena i mučki ubijeno. Lokalno stanovništvo moralo je šutjeti i sa zebnjom promatrati masakr koji se događao u njihovom susjedstvu.

TKO JE ZAUSTAVIO ISKOPE I ISTINU?…Stravična pozadina grobnice u Gračanima: Dvadeset jama s najmanje 783 žrtve…

Dan danas ne zna i taji se nemali broj žrtava koji se (nekima je u interesu!) prikazuje u puno manjem obimu nego što jest. Od sedamnaest masovnih grobnica ekshumirane su samo tri.

I dalje se zatire i zataškava istina, šutnja vođena raznoraznim interesima od političkih do materijalnih…

Taj dan za lokalne stanovnike posebno je svečan, a istovremeno i tužan.

Obilježen je dostojanstveno uz organizaciju udruge Falaček Prigorja i neizostavni nastup HSPD Podgorac uz sveto misno slavlje i odavanje počasti žrtvama. Također uz razne predstavnike i udruge.

Nadajmo se da će se u skoroj budućnosti potpuna istina razotkriti i da naše žrtve nikada neće biti zaboravljene.

A.K.

Slične teme;

STRAVIČNO: Pročitajte što su partizanski demoni radili Zagrepčanima nakon “oslobođenja”

Podijeli

7 KOMENTARI

  1. Ustaše i nacisti vršili po našem Zagorju velike zločine! Ovakvo nešto – to je reakcija na akciju.. 22.6. obilježavamo dan antifašizma – ali to se kod nas od 1991. ne slavi zbog proustaških vlada iz HDZ-a. Evo da vam spomenem fašisti, nacisti s domaćim izdajnicima hrvatskog roda Ustašama u malom mjestu Jakovlje podno Medvednice napravili su 30.12.1944. veliki i strašni zločin. Tog 30. prosinca 1944. ujurto, nahrupile su u Jakovlje ustaške jedinice od oko 2000 ljudi. Spalili su oko 300 kuća, opljačkali seljake, te odveli oko 500 grla stoke. U toj njihovoj akciji odmazde ubijeno je i pobacano u vatru 29 osoba, 2 osobe su kasnije umrle od rana zadobivenih u toj odmazdi. Dva mještana, Alojz i Lovro Zorko – obješena su na jednu voćku kod ceste Zagreb-Donja Stubica za utjerivanje straha ostalim seljacima. Tko je kažnjen za taj zločin? Nikada nitko. A pobijena cijela obitelj Zorko. Smrt fašizmu sloboda narodu! Naš Joža Broz Tito najveći sin Zagorja i Hrvatske! Iz kaljuže i feudalnog društva uspio je razvidi industriju. Nakon svoje smrti ostavio je tvornice, a kaj je ostavio Tuđman sa svojima iz Zločinačke organizacije HDZ? Ostavio je pustoš . Pokrali su Hrvatsku, rasprodali strancima, nabio dugove da nam praunici zaduženi i natjerao mlade ljude da se isele iz Hrvatske… Živjela antifašistička Hrvatska! Živjeli branitelji koji su nas branili od velikosrpske agresije!

    • Iseljavaju se mladi… ali zbog zločinačke organizacije HDZ.. iselilo Hrvata od 1991-2018 više nego za 50 godina u “crnoj Jugi”…

  2. zasto placamo Tkz Hrvatske novine i Htv,niti jedne to ne pisu niti prijenose ,u nekim novinama stoji najnovije vijesti iz Hrvatske ,kad se otvore ono sve iz komsiluka vesti ko sa kim ,ko je hkoga ,o lepoti i 3pm

  3. Vlada koja ne zeli iszraziti partizanske zlocine je izdajnicka i mora odgovarati za ne cinenje tj za indirektno saucesnistvo !!!
    Narode svi koji su pocinili zlocine i koji ne dozvoljavaju dase zlocini istraze su suodgovorni i morati ce odgovarati hr.narodu kad tad !?
    Bog i Hrvati !!!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 3 =