POČELO JE: Gori kod Šibenika, dva air tractora i kanader gase požar koji je planuo oko 16 sati

Opožareno je 10 hektara, a gorjela je trava, nisko raslinje i nešto borove šume...

Podijeli

Požar koji je u nedjelju oko 16 sati planuo na lokaciji Dobri Dolac nedaleko Šibenika lokaliziran je u 18,20 sati, a zračne snage povukle su se s terena, doznaje se u Županijskom centru 112…

Opožareno je 10 hektara, a gorjela je trava, nisko raslinje i nešto borove šume. Požar je planuo nešto prije 16 sati, a na terenu su bila 33 vatrogasca i 13 vozila šibenske i vodičke javne vatrogasne postrojbe, šibenske državne interventne postrojbe te dobrovoljnih vatrogasnih društava Vodice, Zaton, Šibenik, Pirovac, Bilice i Zablaće, donosi šibenski.hr.

Iz Ministarstva obrane izvijestili su da su kanader i dva air tractora iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH sudjelovala tijekom nedjelje popodne u akciji gašenja požara na području Dobri Dolac-Zaton kod Šibenika.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, 17. lipnja do subote, 20. srpnja, zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 12 požara i to sedam u Šibensko-kninskoj županiji te po jedan u Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Uz gašenje požara, provedeno je i 10 protupožarnih izviđanja s avionima airtractor, a sveukupno su zračne snage ostvarile oko 65 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 1800 tona vode. U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava “Orbiter 3B” bio je angažiran 11 puta.

D.K.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četrnaest + osam =