POBUNA ZBOG VODOTORNJA: Besplatan ulaz dobili samo branitelji Vukovara: ‘A što s nama koji smo drugdje ratovali?’

Slobodan ulaz ostvaruje se predočenjem dokumenta ili iskaznice kojom se potvrđuje status...

Foto-A.K.Braniteljski portal
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Povodom jučerašnjeg obilježavanja Dana hrvatskih branitelja grada Vukovara, ulaz u Vukovarski vodotoranj bio je slobodan za sve hrvatske braniteljice i branitelje grada Vukovara, zatočenike neprijateljskih logora te uže članove obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja. Slobodan ulaz ostvaruje se predočenjem dokumenta ili iskaznice kojom se potvrđuje status, donosi dnevno…

Iako je činjenica da je jučer obilježen isključivo Dan branitelja Vukovara, pa je shodno tome ova gesta grada bila i logična, besplatan ulaz za ovaj dio hrvatskih branitelja među ostalim dragovoljcima izazvao je pravu raspravu na društvenim mrežama od kojih najizravnije – ona na Facebook stranici Heroji Vukovara.

PODSJETIMO:

PRIJENOS SVEČANOG OTVORENJA VUKOVARSKOG VODOTORNJA, SIMBOLA OTPORA SRPSKOJ AGRESIJI BIO JE POPRAĆEN VELIKIM VATROMETOM DANA 30. listopada 2020!

Foto-A.K.Braniteljski portal

Nakon više od tri godine intenzivnih radova večeras je svečano otvoren Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog otpora srpskom agresoru. 

Obnova je bila vrlo zahtjevna i stajala je čak 46 milijuna kuna. U prikupljanje sredstava priključili su se ljudi iz cijelog svijeta. Više od 7000 Hrvata iz 17 država svijeta doniralo je novac za obnovu, ali i veliki broj Hrvata iz Hrvatske. Vodotoranj je u obnovi izvana ostao gotovo netaknut, na njemu je ostalo 640 rupa od srpskih granata koje simboliziraju ratnu patnju Vukovaraca i svih koji su branili i ginuli za Vukovar…

Nikada se nije transparentno pokazalo javnosti koliko je doniranog novca prikupljeno za vukovarski Vodotoranj…

Žiro račun je bio jako dugo(više godina otvoren) uplaćivali su svi koji imaju empatiju za žrtvu Vukovara a takvih je ogroman broj u zemlji i drugim državama širom svijeta.

Nakon 29 godina obnovljen je Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskoga zajedništva. Svečano otvorenje obilježio je program uz domoljubne pjesme i veličanstven vatromet koji se mogao pratiti putem elektroničkih uređaja, na lokalnim televizijama, portalima i društvenim mrežama.

Od 31. listopada 2020. Vukovarski vodotoranj možete posjetiti svakim danom od 9-21 sat, objavili su na mrežnoj stranici grada Vukovara.

iizvordnevno.hr /S.V.Vezane vijesti;

(FOTO-VIDEO)POGLEDAJTE PRIJENOS SVEČANOG OTVORENJA VUKOVARSKOG VODOTORNJA, SIMBOLA OTPORA SRPSKOJ AGRESIJI!


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 5 =