Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon izložbe koju je organizirala srpska vlast u Ujedinjenim narodima o Jasenovcu, čiji je isključivi cilj bio prikazati sve Hrvate pa i današnju Hrvatsku državu ustaškom, od te izložbe su se ogradila tijela UN i ostalih država, no unatoč tom ostao je gorak okus ponovnog srpskog pokušaja fašizacije današnje demokratske i neovisne države Hrvatske.

“Poslije toga dugo organiziranog i pomno pripremanog srpskog čina, Hrvatska Vlada uputila je tek prosvijednu notu Srbiji. Na prosvjednu notu Hrvatske referirali su se Dačić i predsjednica srpske vlade Ana Brnabić, koja je izjavila da ne vidi ništa sporno u toj izložbi te da se i Hrvatska trebala priključiti takvom prikazivanju povijesti”.

Na odgovore Srbije svoju reakciju uputila je ministrica MVPEI Pejčinović Burić te je izjavila, citiramo; “Srbija nema kredibilitet dok istovremeno rehabilitira svoje zločince iz drugog svjetskog rata, Dražu Mihailovića i Milana Nedića”.

U potpunosti bi se mogli složiti sa ovom izjavom i konstatacijom ministrice MVPEI Burić- Pejčinović, da Hrvatska diplomacija cijelo vrijeme o toj rehabilitaciji četničkih ratnih zločinca sve do sada nije šutila i prešućivala istu.

Poslije svega ovoga ministrice Burić,nakon Vaše izjave o četnicima kao zločincima, ne samo iz drugog svjetskog rata nego i iz obrambenog Domovinskog rata nejasno nam je, kako to da vaš koalicijski partner u Vladi, Milorad Pupovac za govornicom u Hrvatskom Saboru vrlo znakovito svima jasno govori da se nošenje četničke kokarde i drugih obilježja u Hrvatskoj može nositi jer nema nikakvu zapreku u Hrvatskom Ustavu, kao ni u iti jednom Hrvatskom zakonu.

Obzirom da Vi ministrice Pejčinović- Burić u svojoj izjavi rehabilitaciju četnika Mihailovića nazivate zločincem, nadamo se da ćete sa Hrvatskog teritorija ukloniti sve četničke spomenike koji veličaju te iste zločince te da za to nema nikakve zapreke.

Andrej Plenković daje sličnu izjavu

Sličnu izjavu dao je i predsjednik Hrvatske Vlade Andrej Plenković na upit saborskog zastupnika Mira Bulja koji ga je pitao,zašto se ne uklone četnički spomenici i nadgrobna obilježja sa četničkim znakovljem i hvalospjevima onima koji suizvršili brutalnu agresiju na RH.

Izložba o Jasenovcu u Ujedinjenim narodima, nakon niza teških poraza hrvatske vanjske politike u koju spada i osuda šestorice hrvatskih generala na Haaškom sudu, gubitak velikog dijela Savudrijske vale na Arbitražnom sudu, i tako redom, u cijelosti je razotkrila sve slabosti, tj. nečinjenje MVPEI i hrvatske diplomacije diljem svijeta.

Uredništvo braniteljskog portala

PRILAŽEMO VAM LINKOVE,TEKST I FOTO SA REHABILITACIJE RATNOG ZLOČINCA DRAŽE MIHAILOVIĆA…


Da bi javnosti i čitateljstvu bilo sve jasno ali i svima koji ne znaju da su ovi četnički ratni zločinci rehabilitirani,  pilažemo Vam tekst u originalu na ekavici iz srpskih medija, pisanih/14. 05. 2015.godine-kopirano sa blic.rs

Rehabilitovan Draža Mihailović

Viši sud u Beogradu rehabilitovao je komandanta Kraljevske vojske u otadžbini generala Dragoljuba Dražu Mihailovića i vratio mu građanska prava koja su mu bila oduzeta u političko-ideološkom procesu komunističkog režima 1946. godine.

rehabilitirani četnik draža mihailović

ravnogorski četnici

Tu su bili i brojni pripadnici Ravnogorskog pokreta, ali i desetak uglavnom mladih sa komunističkim obeležjima, koje je policija držala na sigurnoj udaljenosti od ostalih.

Takođe, dodao je sudija, presuda ne znači rehabilitaciju Ravnogorskog pokreta i Jugoslovenske vojske u otadžbini, jer je to, kako je objasnio, učinjeno brojnim zakonima koji se odnose na boračka pitanja.

Izricanje odluke je počelo nešto posle 11 časova.

Sudija Aleksandar Trešnjev je obrazložio ozašto je odlučio da Draža Mihailović bude rehabilitovan.

Sudija je  rekao je da je sud usvojio zahtev za rehabilitaciju i poništio presudu kojom je Mihailović 15. jula 1946. godine bio osuđen na smrt, a dva dana kasnije streljan.

Objavljivanje presude pratio je veliki broj medija i publike, tako da je velika sudnica Palate pravde bila ispunjena do poslednjeg mesta.

Na ovu odluku, shodno Zakonu o rehabilitaciji ne postoji pravo žalbe, tako da je ona konačna.

Sudija Trešnjev rekao je da je presuda Vrnhovnog suda FNRJ u delu koji se odnosi na Mihailovića proglašena ništavnom kao i da su ništavne sve njene pravne posledice, pa i one koje se odnose na imovinu.

“Dragoljub Mihailović smatra se neosuđivanim”, rekao je sudija Trešnjev, posle čega je dobio buran aplauz i pozdrave publike.

SUDIJA- Presuda ne znači rehabilitaciju Ravnogorskog pokreta

Sudija je dodao da su se oni bavili isključivo time da li je Dragoljub Mihailović imao fer i pravično suđenje, a ne  da li je bio ratni zločinac, ili nije.

-Drašković: Rehabilitacija Draže je rehabilitacija Srbije

milan nedić

Sve o Milanu Nediću-Ovdje


-GLUPOST GODINE: Ministarstvo priznalo da ne poziva veleposlanike na proslavu Oluje!

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •