Plenkovićev rat prema oporbi i prosvjednicima!

Podijeli

Uoči najavljenog prosvjeda u Zagrebu zakazanog za 10. rujna pod nazivom “Dajemo vam otkaz”, kojeg formalno organizira udruga Slobodni zajedno, a kojim se Vladi Andreja Plenkovića i HDZ-u poručuje “dosta je, izdali ste, opljačkali i raselili zemlju…”, pogledajmo kako stvari stoje.

U medijskom nastupu organizatora prosvjeda primjetili smo i propalog poduzetnika Andriju Klarića, kojeg se sjećamo iz organizacije provjeda protiv Covid mjera zbog čega je i prekršajno kažnjen. Sam prosvjed javno su podržali gotovo svi saborski zastupnici MOST-a, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava i TV voditelj  Velimir Bujanec. Jasno je, dakle, da su njihovi motivi promjena vlasti, tj. smjena HDZ-a. Druga oporba zasad nije javno podržala prosvjed, iako koketira s njime.

Činjenica da nijedna od spomenutih političkih stranaka nije imala smjelosti pozvati građane na prosvjed, tj. samostalno ga organizirati govori o tome da znaju koliko im građani (ne)vjeruju. Isto tako, pogledajmo što se sve dogodilo posljednjih dana, a osobito u posljednjih 24 sata. Može se reći da je premijer Andrej Plenković u 24 sata odigrao pravi “šah-mat” i svojevrsnim blitzkriegom doslovno razoružao oporbu.

izvor: https://direktno.hr


Podijeli