Plenkovićev je lik ‘za zbilja’ na Vegeti: Evo što kažu iz Podravke! Hoćemo li imati i neki Plenkograd – kao što je Josip Broz Tito imao Titograd

Nije šala. Posebno dizajniranu i grafički obrađena Vegetu s likom Plenkovića darovala mu je uprava Podravke prilikom Plenkovićevog posjeta koprivničkoj kompaniji prije godinu i pol...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

“Povodom medijskih objava o poklonu koji je svojedobno uručen predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, naglašavamo kako je prigodom posjeta predsjednika Vlade 22. kolovoza 2019., tadašnji predsjednik Uprave Marin Pucar poklonio premijeru upravo takvo izdanje Vegete s njegovom fotografijom, kao simboličnu gestu povodom velike obljetnice najpoznatijeg hrvatskog izvoznog proizvoda”, navodi se između ostalog u Podravkinom priopćenju u srijedu…

Na brojnim uzvisinama u Hrvatskoj i danas su vidljivi suhozidi ili njihovi ostatci posvećeni bivšem komunističkom diktatoru Josipu Brozu Titu. Njegov lik na majicama, torbama ili bedževima nose sljedbenici njegovog režima na jugonostalgičnim zabavama ili u Kumrovcu na obilježavanje kulta ličnosti na obljetnicu smrti jugoslavenskog diktatora – a nakon političkog imenovanja Martine Dalić na čelo Podravke i otkrića da je Plenkovićev lik zaista osvanuo i na Vegeti – saborska zastupnica Marija Selak Raspudić zapitala se hoćemo li imati i neki Plenkograd – kao što je Josip Broz Tito imao Titograd, donosi narod.hr.

“Treba znati kako premijer doživljava demokraciju. Mi već sad imamo situaciju da je premijer na Vegeti, ne znam hoćemo li uskoro u maniri diktatora imati i neki Plenkograd, a možda i Plenkovićevu štafetu”, podsjetila je saborska zastupnica i sveučilišna profesorica Marija Selak Raspudić na Titov komunistički režim.
Foto-Podravka
Na fotografiji se vidi kako premijer Andrej Plenković u ruci drži neobičnu Vegetu: na ambalaži je, umjesto simpatičnog brkatog kuhara, zaštitnog lica ovog popularnog začina – Plenkovićevo lice.
Nije šala. Posebno dizajniranu i grafički obrađena Vegetu s likom Plenkovića darovala mu je uprava Podravke prilikom Plenkovićevog posjeta koprivničkoj kompaniji prije godinu i pol.
U priopćenju iz Podravke naveli su da je povodom obilježavanja 60. godišnjice proizvoda nastala personalizirana Vegeta. Kako su objasnili u sklopu kreativnog koncepta za potrebe promotivne kampanje povodom obilježavanja 60. godišnjice Vegete, kreativni tim Podravke i agencija Bruketa, Žinić i Gray osmislili su mogućnost tiska posebnih izdanja Vegete s personaliziranim printom različitih ljudi.
G.S.


Vezane vijesti;


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × dva =