Plenković potvrdio da mu je pisala Tomaševićeva supruga, ali mu zbog šume mailova suradnici na to nisu skrenuli pozornost

Požeško-slavonski župan Tomašević u utorak je priveden u policiju na razgovor zbog, kako se neslužbeno doznalo, obiteljskog nasilja. Njegova supruga, Mara Tomašević za Jutarnji list je rekla da je dvaput pisala premijera vezano za nasilje koje je trpila od supruga...

foto/fah
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Predsjednik Vlade Andrej Plenković potvrdio je u srijedu da mu je žena požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića pisala vezano za suprugovo obiteljsko nasilje te istaknuo da mu na taj mail njegovi suradnici nisu skrenuli pozornost jer ga “očito” nisu percipirali kao dovoljno relevantan u šumi mailova koji svakodnevno pristižu, zbog čega je izrazio žaljenje te poručio da očekuje da se svi navodi provjere.

“Tijekom jutra smo provjerili, pronađen je jedan mail od  30. svibnja koji je došao u Tajništvo HDZ-a i u Ured. To nije bilo prineseno mojoj pozornosti, da jest – siguran sam da bi se s tom temom pozabavio ranije. Žao mi je, potkrala se greška. Ima puno dopisa koji su nerijetko anonimni i vrlo teško shvatljivi. On je očito u šumi tih mailova od strane mladih suradnika u stranci nedovoljno percipiran kao relevantan. Žao mi je da se to dogodilo, bio sam iznenađen u biti da je ona meni pisala. Ja gospođu ne poznajem, nisam imao prigodu s njom razgovarati, ali u svakom slučaju nakon ovoga što se dogodilo mislim da smo kao stranka reagirali promptno i očekujem prije svega da se svi ti navodi kojima smo zajedno svjedočili provjere i nakon toga ćemo vidjeti kako ćemo dalje postupiti”, rekao je predsjednik Vlade  koji je nazočio konferenciji “Hrvatska kakvu trebamo – Poljoprivreda za 21. stoljeće”.

Požeško-slavonski župan Tomašević u utorak je priveden u policiju na razgovor zbog, kako se neslužbeno doznalo, obiteljskog nasilja. Njegova supruga, Mara Tomašević za Jutarnji list je rekla da je dvaput pisala premijera vezano za nasilje koje je trpila od supruga.

Premijer je kazao i da neće tužiti bivšeg ministra unutarnjih poslova, Vlahu Orepića, koji je u intervjuu za Globus rekao da je uoči lokalnih izbora Plenković zaustavio istragu i moguće uhićenje Ivice Todorića.

“Bio sam vrlo jasan na otvorenim sjednicama Vlade. I kao političar i kao pravnik jasno odvajam politiku stranke i izvršnu vlast od djelovanja policije, DORH-a i pravosuđa i zato očekujem da istu percepciju uloge policije i DORH-a imaju oni koji su obnašali funkciju ministra unutarnjih poslova, a koji su u trenutku kad su ostali bez funkcije pozivali narod na ulice. Tu vidim da nema jednakog stupnja zrelosti u percepciji zadaća različitih grana vlasti, a osobito potpune neovisnosti rada policijskih tijela. Moja poruka je jasna, konstantna, neovisno o kome je riječ”, rekao je Plenković.

“Ja bih mogao tužiti svaki dan koga god hoćete, ali kad sam se odlučio baviti javnim poslom, onda ću to trpjeti na svojim leđma”, ustvrdio je.

Vezano za otkazivanje posjeta Hrvatskoj srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, komentirao je takvi posjeti trebaju biti u pravom trenutku jer su osjetljivi. “Čini mi se da na taj trenutak treba pričekati još neko vrijeme nakon izjava koje smo čuli”, dodao je.

Autor-Hina

A.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

17 KOMENTARI

  1. Totalna amnezija.Zaposlite mene kao savjetnika,ništa ni meni ni Vama neće promaći.Nisam visokoobrazovan,ali imam fotografsko pamčenje.Tako da npr.pamtim Vaša predizborna obećanja.Ali obećanje nje nikoga raskućilo.Zar ne druže plenky.

  2. Uh kakva medijska galama kao da je početak rata što je gdin Tomašević imao incident u braku!A kad je Boris Lalovac premlatio i prijetio se supruzi ,koja je bila puna masnica,u medijima muk zato sto je sdp-ovac.za jedne se traži čistunstvo kakvo ni kod Boga nema a drugi mogu izubijati,krasti,radit protiv države i u medijima ni riječi jer su njihovi istomišljenici.(sdp).Bernardić godinama nista ne radi,samo se prešetava i napada hdz,to mu je sav posao!pretvorio se u babu tračaru!Od kad je u politici nikako ne može da prevali preko usta riječ Hrvati i Hrvatski narod,samo su mu puna usta građana,ko fol mu stalo do njih a zapravo im je stalo da dobiju i glasove i zasjednu u sabor gdje ništa ne rade za ooogromnu plačetinu,a da o primanjima za koja javnost ne zna i ne govorimo!Sram vas bilo mediji kako ste licemjerni i pristrani.Da možete objesili bi Tomaševića!Dosadni ste više sa vašim ljubljenim sdpom!

Comments are closed.